Keresés
Close this search box.

Hajhosszabbítás

Tartalomjegyzék

Hajhosszabbítás a Cri-Style-ban

Csak kíméletesen!

A Cri-Style Hajstúdióban csak mikro-csomózással, varrással illetve ezek kombinációjával készített SplayWeft paneles eljárással, valamint ragasztócsíkos (Tape-in) módszerrel készítünk hajhosszabbítást, mert ezen módszerekkel roncsolás nélkül hosszabbíthatjuk a hajat, csak ezeket a módszereket tartjuk a legkíméletesebbnek a saját hajhoz.

A nálunk alkalmazott kíméletes hajhosszabbítás technikákról alább olvashatsz bővebben:

Hajhosszabbítás európai póthajjal

A Cri-Style Hajstúdióban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy csakis a legjobb minőségű póthaj alapanyagokkal dolgozzunk. Az általunk előkészített póthajakat kizárólag I. osztályú, egy fejról származó, szálirányos, teljes kutikulával rendelkező európai póthajakból készítjük melyek színigazítását, festését mi készítjük el a legkíméletesebb anyagokkal. A gyári előkészítésű szintén kizárólag teljes kutikulás, könnyen kezelhető és formázható, tartós póthajainkat pedig gondosan válogatott beszállítóktól szerezzük be hosszú tesztelési folyamat után, így garantálva a prémium minőséget  hiszen számunkra a tökéletes tartós végeredmény és ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb. 

Tudtad?

Kíméletes technikák

A hajhosszabbítás során a póthaj illesztéséhez nem használunk semmilyen ragasztó anyagot mert ezek oldószeres vagy magas hőmérsékleten történő oldása vagy kifésülése a hajból károsítja a saját hajat (ez alól az egyetlen kivétel a ragasztócsíkos hajhosszabbítás melynél az oldószer nagyon hamar és teljes mértékben, kíméletesen teszi lehetővé a ragasztócsíkok oldását). 

Gyűrűt sem használunk mert a gyűrűk anyaga fém még akkor is ha azt műanyag bevonattal látják el, márpedig a fémek reakcióba léphetnek a különböző fodrász anyagokkal, továbbá a gyűrűk felhelyezésekor kifejtett nagy nyomás és kemény anyaga hosszú távon kárt tehet a hajszál szerkezetében. 

kíméletes hajhosszabbítás

Hajhosszabbításról általában

Hajhosszabbítás, hajdúsítás során a póthaj különböző módszerekkel kerül rögzítésre a saját hajhoz melynek eredményeképpen a hosszú, dús hajkorona már nem csak a szerencsések kiváltsága lehet. A tökéletes nőiesség eléréséhez már az ősidők folyamán is hozzátartozott a hosszú, dús haj, mely királynői megjelenést adott a hölgyeknek s ez a hajhosszabbítás, hajdúsítás segítségével ma már akkor is lehetséges ha a saját haj valamilyen okból rövid és nincs időnk megvárni míg az megnő, vagy esetleg ritka és valószínűleg soha nem lenne dús a természetes növekedés során.
Napjainkban több féle hajhosszabbítási, hajdúsítási módszer közül is választhatunk.
Nézzük,

milyen hajhosszabbítási technikák léteznek:

PÓTHAJ SOROKBA FŰZVE:

VARRÁS TARTÓFONATTAL

Ez a "hagyományos varrás", ennél a módszernél egy vékony, a saját hajból készült vízszintes tartófonathoz pamut alapanyagú fonallal rögzítik a sorokba fűzött póthajat.

VARRÁS TARTÓFONAT NÉLKÜL, SplayWeft

A saját hajból készült függőleges leválasztásokhoz (tincsekhez) rögzítik a sorokba fűzött póthajat. A rögzítés pamut fonállal történik, a tartó tincsek kialakítása gyűrűvel vagy kíméletesebb gumiscérnával lehetséges.

INVISIBLE WEFT

A póthaj ultra vékony sorokban kerül felhasználásra melyeket tartófonat nélkül, a saját hajból leválasztott tincsekre szendvics kialakítással varrjuk fel így az illesztéseket láthatatlanok maradnak.

PÓTHAJ TINCSEKBEN

Mikro-csomózás

A mikrocsomózás esetén a póthajat tincsenként helyezzük fel a tincsekre leválasztott saját hajra. A haj tövénél mikro-fonatokat készítünk a saját- valamint a póthajból leválasztott tincsek fonásával melyet pamut alapú gumis cérna csomózásával rögzítünk.

Ragasztás

A póthaj tincseket különböző ragasztó anyagokkal illesztik a saját hajhoz. A ragasztó anyag lehet hőre lágyuló (hő-illesztés, keratinozás, kristály keratinozás), vagy ultrahanggal lágyuló (pl. V-Light, ultrahangos vagy hideg eljárásos hajhosszabbítás).

Mikro-gyűrű, nanogyűrű

A póthajat a saját hajhoz gyűrűk összenyomásával rögzítik (gyűrűs, mikro-gyűrűs, nano-gyűrűs hajhosszabbítás). Hüvelyes vagy „örökítő anyagos” hajhosszabbítás: Ezek esetében a póthaj tincseket hosszúkás hüvelyekkel rögzítik.

PÓTHAJ PANELEKBEN

Tape-in

Másnéven "ragasztócsíkos" hajhosszabbítás" eseténa póthaj panelekben kerül felhasználásra. A ragasztócsíkos póthaj panelek hajhosszabbításhoz alkalmas ragasztószalag csíkokkal illeszthetőek a saját hajhoz különböző szendvics kialakításokkal.

SplayWeft 2

A SlayWeft hajhosszabbítást ide is sorolhatjuk, hiszen a póthaj ennél a módszernél panelekben, keskeny sorokban is felhelyezhető. A póthaj paneleket saját hajból készült függőleges leválasztásokhoz (tincsekhez) rögzítjük pamut fonállal .

Csatos haj

A sorokba és panelekbe fűzött póthaj rögzítése csatokkal történik a saját hajba. Gyors de kevésbé biztos módszer, elsősorban ideiglenes, alkalmi hordás esetén javasoljuk. A csatos póthajak csat nélkül felhasználhatók más varrásos technikákhoz is.

A  különböző hajhosszabbítások előnye és hátránya témában bővebben ide kattintva olvashatsz.

Látogass el szalonunkba és valósítsd meg álmodat a mi segítségünkkel, legyen Neked is mesébe illö, hosszú hajkoronád!

KERESD A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓT A
INSTAGRAM-ON IS!

FAQ

Kérdezz bármit!

A póthaj mennyisége a választott hosszúságtól és a saját haj mennyiségétől függ, de általánosan elmondható, hogy minél több a saját haj, annál több póthaj kell a szép hajhosszabbításhoz. És persze ott van még az egyéni ízlés is, hiszen van akinek elég a legkevesebb ajánlott mennyiség is, és van aki többet szeretne.

A pontos ajánlott mennyiség egyén függő. Személyes konzultáción vagy fényképek alapján tudunk válaszolni.

Átlagos mennyiségek:

50 cm: 120-150 gramm

60 cm: 150-180 gramm

70 cm: 180-200 gramm

Megjegyzés: A mennyiségek osztályozott (rövid szál mentes) hajra vonatkoznak! Nem nyers copfra! (A nyers copfok sok rövid szálat tartalmazhatnak melyek lerontják a végeredményt. Ezeket illik kiszedni a felrakandó póthajból.

Gyakori tévhit, hogy amennyivel hosszabb hajat szeretne valaki, olyan hosszú póthaj kell (pl.: 20cm-el hosszabb hajhoz 20 cm-es póthaj kell).Természetesen ez nem így van. Hajhosszabbítási eljárásoktól függetlenül a póthajat mindig a saját haj tövénél illesztjük a saját hajhoz, tehát amilyen hosszú hajat szeretnénk, olyan hosszú póthaj szükséges.

A hajhosszabbítás munkaideje a hajhosszabbítási technikától és a felrakandó póthaj mennyiségétől függ. Varrás esetén ez kb. 1-1,5 óra. Mikro-csomózás esetén átlagos mennyiségű póthajnál (50cm: 120gramm, 60cm: 150gramm, 70cm: 180gramm) a felrakás ideje (egyéb fodrászmunka nélkül) kb. 2-2,5 óra. Természetesen ez az idő kibővül a festés, formázás, stb… idejével.
Cri- Style blog
cri-style

Sötét haj szőkítése

Sötét haj szőkítés   A haj világosítás, szőkítés nehézségei Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a meglévőnél teljesen ellentétes dolgot szeretett volna, így van ez a

Tovább olvasom »
Cri- Style blog
cri-style

Álomhaj neked is

Álomhaj Neked is! Álomhaj nekem is? Mégis hogyan? A nőiesség egyik időtlen szimbóluma a hosszú, dús hajzuhatag. Egy egészséges, fényes, hullámos hajkorona bármelyik férfit képes

Tovább olvasom »
hajhosszabbitas varrással
Cri- Style blog
cri-style

Hajhosszabbítás leszedése

A hajhosszabbítás leszedése   A hajhosszabbítás leszedése minden esetben szakember segítségét igényli! A szakértő kezei között biztonságban van a saját haj valamint a póthaj is.

Tovább olvasom »