Keresés
Close this search box.

HAJTÍPUSOK

 
Hajtípusok más és más tulajdonságokkal rendelkeznek, ezek a tulajdonságok pedig meghatározzák, hogy az adott hajtípus mire használható. Az oldal tartalma:

  1. Szintetikus haj
  2. Nem szálirányos haj
  3. Vékonyított haj
  4. Szálirányos haj
  5. Európai haj

 

A haj számos minőségben kerül forgalomba. A különböző felhasználási módszertől függetlenül a hajhosszabbításhoz felhasznált haj minőségének meghatározó szerepe van abban, hogy az később mennyire tűnik igazinak, mennyi ideig tart és mennyire kezelhető.

HAJTÍPUSOK JELLEMZŐI

Jó haj, rossz haj, mi a különbség? Póthaj fajták.

A legrosszabb hajtípus: a szintetikus „haj”   🙁

Ez tulajdonképpen nem is haj, hanem műanyag szálakból készített műhaj, tehát a szintetikus haj alapvetően műanyag és soha nem fog olyannak látszani mintha a sajátod lenne (ha csak nem vagy 30 cm magas és nem úgy hívnak, hogy Barbie). Ez a hajtípus nem kezelhető, nem formázható, gyakorlatilag nem alkalmas tartós hordásra. Ezt még ideiglenes hordásra sem ajánljuk.

Nem szálirányos (un. „Non-Remy”) hajak  🙁

A kevert szálirány a II. osztályú indiai hajakra jellemző leginkább. Az ilyen hajak nem szálirányosak mert ezeket nem copfban gyűjtik be, hanem kevert hajszálakból fésülik ki. Ezek az úgynevezett „non-remy” hajak.
Az ilyen hajak olcsón beszerezhetőek, de a nem egyező szálirány miatt szinte azonnal kócolódnak, gubancolódnak mert a hajszálak külső rétegét képező kutikula lemezkék nem egy irányban állnak és összeakadnak. Ez a haj nem való emberi fejre, teljesen alkalmatlan tartós hajhosszabbításhoz!

Vékonyított „Hántolt” vagy „Kezelt” hajak 🙁

A nem szálirányos illetve a nagyon kemény, vastag szálú hajak esetében sokszor kémiai eljárásokkal, savakkal eltüntetik a hajszálak külső védelmére szolgáló kutikula réteget, így a kutikula réteg pikkelyei nem akadnak össze illetve vékonyabbak lesznek a hajszálak.
Az ilyen haj már könnyebben festhető, formázható lesz. Ez az ún. “VÉKONYÍTOTT” vagy „HÁNTOLT” vagy „KEZELT” haj.
Hántolás után a kutikula nélküli hajat szilikonos fürdőbe helyezik, ettől a haj fényesnek és egészségesnek tűnik.
Az ilyen hajak egyik legnagyobb hátránya az, hogy pár mosás után a szilikonos felület lekopik és a kutikula réteg hiánya miatt a haj elkerülhetetlenül roncsolódik akár a mindennapi használat során is és ez a haj gyors tönkremeneteléhez vezet. Sajnos a kereskedelemben kapható hajak nagy része ilyen mert ez a fajta haj könnyen beszerezhető és olcsó a jó minőségű, nem kezelt hajakhoz képest.
Csak akkor válaszd, ha nem számítasz hosszú ideig tartó viseletre (pl. alkalmi kontyok vagy ritkán hordott parókák amelyek száraz tisztítása megoldható). Ilyen hajat drágán venni pénzkidobás.

Íme egy kis segítség, hogyan lehet a legegyszerűbben leellenőrizni a póthaj minőségét:

[youtube video=”pBLUtdMH0IE” width=”700″ height=”420″]

II. osztályú szálirányos haj  🙂

A II. osztályú hajak ugyan szálirányosak, ezért nem hajlamosak kócolódásra, de vastagabb szálúak mint az európai hajtípusba sorolható hajak ezért nehezen formázhatóak, nagyon sötét alapszínűek, nehezen festhetőek mert általában sok vörös pigmentet tartalmaznak.
Sok esetben a póthaj nagykereskedők illetve gyártók, a szálirány betartásával, de nem egy copfból rakják össze a kész copfokat, ezért az ilyen hajak esetében egy copfon belül eltérő vastagságú hajszálak is lehetnek. Csak akkor érdemes ezt a hajtípust választani ha a saját haj is ehhez hasonló.

I. osztályú európai vagy európai minőségű haj  🙂 🙂 🙂

Tulajdonságait tekintve a különféle hajtípusok közül az európai haj illetve az európai minőségű haj a leginkább hasonló az Európában élő emberek hajához.
Az európai hajtípusba tartozó hajak vékony szálúak, könnyebben kezelhetőek mint a nem európai társaik, bár sok esetben a haj világos színe ellenére is igen sok vörös pigmentet tartalmazhatnak.

Némelyik természetesen egyenes, némelyik természetesen hullámos. Ez tartós, jó kinézetű és rendszeres gondozás mellett sok ideig használható.
Európai haj hosszabbítására az európai hajtípus a legjobb minőség.
Magyarországon illetve Európában az ilyen haj a leginkább keresett hajtípus, hiszen az itt élők jelentős részének szintén az európai hajtípusba sorolható haja van.
Az európai hajtípuson belül –csak úgy mint az Európában élő emberek haja között is- lehet különbség (pl. vastagabb vagy vékonyabb szálú haj, stb…)
A póthajak kiválasztásánál érdemes abból kiindulni, hogy milyen a saját hajunk és ehhez hasonló hajat kiválasztani.

Miért az európai haj?

Minden nő gyönyörű, csábító és vonzó szeretne lenni. A nőiesség egyik alapvető attribútuma a hosszú, fénylő és ellenállhatatlan hajkorona. Nem mindenki születik azonban olyan adottságokkal, hogy derékig érő hajzuhatagot tudhasson magáénak, ám a hajhosszabbítás ma már ezt is lehetővé teszi.

Nem mindegy, hogy milyen alapanyagból készül az a póthaj, ami aztán a fejünkre kerül. A minőségi póthajak az igényes, esztétikus megjelenés kulcsát jelentik, nem utolsó sorban pedig hosszú távú anyagi befektetésként is funkcionálnak, hiszen nem kell őket olyan gyakran cserélni.

Az európai haj jelenti a legjobb választást, ha hajhosszabbításhoz keresünk póthajat. Miért? Elsősorban azért, mert ez áll legközelebb a közép-európai emberek saját haj textúrájához is.

Mi jellemző az európai hajra és miért ajánlott ezt a típust választani? Az európai haj nagyon jó kondíciókkal rendelkezik verificar. Jól festhető, formázható, a jellemzően vékony szálvastagság miatt pedig könnyed esésű, selymes tapintású, könnyen fésülhető és természetes érzést kelt.

Ha Te is ilyen frizuráról álmodsz, bátran keress fel minket, és legyen gyönyörű, hosszú hajad Neked is!

 

hajtípusok közül az európai haj a legjobb a hajhosszabbításhoz

 

Ha pedig csak kiváló minőségű európai póthajat szeretnél beszerezni akkor rendelj tőlünk póthajat garanciával!

Hajtípusok, póthaj fajták

 

A Cri-Style Hajstúdióban kizárólag I. osztályú minőségű európai póthajakkal dolgozunk!

Gyere el hozzánk, próbáld ki, és te is meggyőződhetsz, róla, hogy ez a neked való! 

Ha pedig úgy döntesz, hogy biztosan a legjobb póthaj minőséget választod és a hajhosszabbítást, hajdúsítást a Cri-Style Hajstúdióra bízod,  a nálunk alkalmazott kíméletes technikákról itt olvashatsz bővebben: Hajhosszabbítás a Cri-Style Hajstúdióban 

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. 1-2 héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

 

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink