Keresés
Close this search box.

Európai póthaj

 
Az európai póthaj a legjobb választás a hajhosszabbításhoz, hajdúsításhoz. A póthajakat sokféle kategóriába lehet sorolni, attól függően, hogy milyen a hajszál szerkezetük, anyaguk, hogyan vannak feldolgozva stb. Az egyik ilyen jellemzője az, hogy honnan származik a póthaj. Talán nem is gondolnánk, hogy ez bizony a minőségét is erőteljesen meghatározza, ami ahhoz, hogy a hajhosszabbítást követően frizuránk gyönyörű, tartós és természetes hatású legyen, rendkívüli fontossággal bír. 

Az európai hajtipusra jellemző tulajdonságok:

  1. a hajszál keresztmetszete (mikroszkóp alatt) ovális,
  2. natúr, természetes állapotban a színe barna, világos barna vagy szőke,
  3. a haj vékony szálú,
  4. könnyen kezelhető, formázható, festhető.

 
Ezek azok a tulajdonságok melyek az európai hajakat a póthajak királynőjévé teszik, mert ezen jellemzők miatt ez a hajtipus lágy esésű, könnyen formázható és tartós úgy is, hogy a természetes kutikulája (a haj védőrétegéül szolgáló pikkelyes szerkezetű külső rétege) érintetlen.

Nem véletlen, hogy a Cri-Style Hajstúdióban csak európai hajakkal dolgozunk!

Európai póthaj – de mégis milyen országból?

Európa egy olyan földrész, ahol rengetegféle népcsoport él, ezért a hajszerkezetek is jelentősen eltérhetnek az egyes országokban. Tulajdonképpen az európai emberek nagy részének nem is az “európai” hajra jellemző szerkezetű haja van. 🙂 A ténylegesen európai hajak általában nagyon drágák, egyrészt a minőségük miatt, másrészt azért, mert általánosságban az európai hajtípus sérülékenyebb, lassabban nő, ezért nehezebb beszerezni. Az “európai haj” megnevezésnek egyébként nem feltétlenül van köze a haj származási helyének földrajzi elhelyezkedéshez:

Az eredeti kaukázusi származású európai haj a legjobb és a legdrágábban beszerezhető póthaj minőség. Vékony szálú, selymes, általában világos árnyalatú haj. Ára miatt meglehetősen ritka a piacon (már a nagykereskedelmi ára is többszöröse lehet más európai póthajak kiskereskedelmi áránál). Akkor érdemes ilyen póthajat venni ha a haj színe festés nélkül is megfelel a saját hajunk színéhez. Hátránya, hogy a vékony szálvastagság miatt a mindennapos vasalást, formázást nehezebben viseli mint a vastagabb szálú hajak és sok esetben még avilágos árnyalatoknak is nagy a vörös pigment tartalma.

Érdekes módon az európai póthajak nagy része orosz származású – ami azért lehet megtévesztő, mivel Oroszország nagyobb része inkább Ázsiában található, ahol már jelentős eltérések mutatkozhatnak az európai hajszerkezethez képest. Így ezek esetében is fokozottan érvényes, hogy csakis első osztályú minőségűt szabad vásárolni mert ezek tartósak, vékony szálúak, könnyen kezelhetőek és festhetőek.

A magyar nők számára logikusnak tűnhet, hogy magyarországi póthajat használjon, hiszen valószínűleg az állhat legközelebb az ő hajszerkezetéhez is. Ám a magyarok haja jellemzően vékony szálú, ezért könnyen töredezhet, és nem biztos, hogy elég erős. Ráadásul hazánkban nagy divat a hajfestés, ezért nehéz teljesen natúr, kezeletlen póthaj alapanyagot találni, márpedig mindenféle kezelés csak gyengíti a hajszálakat. Kivételt képeznek a gyerekhajak, ezek viszont meglehetősen drágák és sajnos nem mindig tartósak.

A Romániából származó póthajak hasonló szerkezetűek, mint a magyaroké, de talán kevésbé gyakran festik, ezért könnyebb natúr alapanyagot találni onnan. Viszont a nem megfelelő ápolás miatt előfordulhat, hogy a haj fertőzött, esetleg serkés. 

A fejlettebb európai országokban nem igazán van szükség arra, hogy valaki a haját bocsássa áruba, ezért azok a hirdetések, amelyekben ilyen megnevezések szerepelnek, nagy valószínűséggel igazából indiai vagy ázsiai póthajakat takarnak, kivéve talán Spanyolország illetve Dél-Amerika korábbi spanyol gyarmati területeit, ahol elég nagy hagyománya van a hajak felvásárlásának és még mai napig foglalkoznak a hajak gyűjtésével.

Vigyázat hamisítják!

Az európai haj témánál  meg kell, hogy jegyezzük, hogy sajnos az “európai” póthaj megnevezés gyakran félrevezető lehet, mert a kialakult kereskedelmi gyakorlat olyan, hogy sok esetben a kutikula réteg savas lemaratásával mesterségesen vékonyított hajakat is európai hajnak árulják. Nem szakavatott szemmel pedig igen nehéz megállapítani egy európaiként kínált póthajról, hogy az valóban az-e vagy csak egy vékonyított, hántolt kutikula nélküli haj

Összességében elmondható, hogy az európai haj akkor lehet alkalmas a hajhosszabbításra, ha szálirányos,  még teljesen nyers, azaz semmiféle vegykezelés (pl. vékonyítás, kutikula eltávolítás, dauer) nem érte és megbízható forrásból származik. Ebből is látható, hogy a minőségi hajhosszabbítás és az ehhez szükséges megfelelő póthaj kiválasztása nem egyszerű feladat, és kell hozzá alaptudás és tapasztalat.

Hajhosszabbítás európai póthajjal Budapesten

A Cri-Style Hajstúdióban kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy csakis a legjobb minőségű póthaj alapanyagokkal, kizárólag első osztályú, egy fejról származó póthajakkal dolgozzunk, hiszen számunkra a tökéletes tartós végeredmény, és ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb.

A legjobb póthaj minőséget szeretnéd?

A hajhosszabbítást, hajdúsítást bízd a Cri-Style Hajstúdióra!

A nálunk alkalmazott kíméletes hajhosszabbítási technikákról itt olvashatsz bővebben:

 MIKRO-CSOMÓZÁS

A póthajat tincsekben rakjuk fel, az illesztéseket mikro-fonatok kialakításával készítjük el melyeket gumis cérna csomózásával rögzítünk. Az egyik legkíméletesebb tincses hajhosszabbítás, a saját haj az illesztéseknél nem törik, nincs visszahajtva az illesztésnél. Bővebben…

  Hajhosszabbítás európai hajjal

VARRÁS

A póthajat előre fűzött sorokban rakjuk fel és a saját hajból kialakított vízszintes tartófonathoz vagy -tartófonat nélküli eljárásoknál- leválasztott passzékhoz varrással rögzítjük. Bővebben…

Hajfelvarrás Budapesten – látogass el hozzánk!    Hajhosszabbítás európai póthajjal

SPLAYWEFT

A póthajat előre fűzött és kifejezetten ehhez a módszerhez kialakított sorokban és panelekben rakjuk fel a saját hajból leválasztott passzékhoz rögzítjük varrással. Bővebben…

SplayWeft hajhosszabbitas  SplayWeft hajhosszabbítás előtte-utána

TAPE-IN

Az előre kialakított póthaj paneleket antiallergén ragasztó-csíkokkal illesztjük a saját hajhoz. Az így kialakított illesztések szinte láthatatlanok és teljesen laposak. Bővebben…

  Tape in ragasztócsíkos hajhosszabbítás felrakása 3  Tape-in hajhosszabbítás európai hajból

 

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. egy héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

Hajhosszabbítás - Cri-style hajstúdió

Az általunk előkészített póthajak meg is rendelhetőek, ezzel kapcsolatban ide kattintva található több információ.
 

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

 

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Hajhosszabbítás európai hajjal

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink