Keresés
Close this search box.

A nem európai póthajak

 
Az oldal tartalma:

  1. Ázsiai haj
  2. Indiai haj
  3. Vékonyított haj

 
Ahogyan mindig igyekszünk hangsúlyozni, a hajhosszabbítással készülő tökéletes frizura eléréséhez a módszer mellett a felhasznált póthaj minősége is fontos tényező, hiszen ettől függ, hogy a hajkoronánk mennyire lesz formázható, festhető, tartós, fényes. A póthaj minőség a legtöbb esetben összefüggésben van a származási hellyel is. Ezek közül az európai emberek hajhosszabbítására a leginkább alkalmas haj az európai haj -mellyel egy másik bejegyzésben foglalkozunk részletesebben-, ebben a cikkben pedig a nem európai póthajakat mutatjuk be.

Melyek ezek, és mit érdemes tudni róluk?

Ázsiai póthaj

Az ázsiai póthaj megnevezése az esetek döntő többségében Délkelet-Ázsiából származó póthajat takar. Ebből következik, hogy ezek a hajak általában sötét (fekete) színűek, erős és egyenes szálúak. Alapvetően nagyon sötét, szinte fekete színű és ebből adódik az egyik hátránya is, hiszen itthon a hollófekete hajszín kevésbé elterjedt. Másik hátránya a hajszálak vastagságából adódik, mert egyrészt kevesen vannak, akiknek eredeti hajuk ilyen vastag szálú, másrészt ezek a hajak nehezen formázhatók, nehezen festhetők.

Fent leírtak miatt ezeket a hajakat vékonyítják annak érdekében, hogy megfelelően passzoljanak a hosszabbítandó hajhoz, amire később felrakásra kerülnek illetve, hogy könnyebben formázhatóak, festhetőek legyenek. A vékonyítás után a hajszálak könnyebben kezelhetőek lesznek, de a kutikula réteg hiánya miatt sokkal sérülékenyebbek is.

Indiai póthaj

Az indiai emberek hajszerkezete már sokkal közelebb áll az európaiakéhoz mint az délkelet-ázsiai. Nemcsak egyenes, de hullámos struktúrájú is létezik belőle, valamint vékonyabb szálú is, mint az ázsiai hajak. Árukat tekintve az indiai póthajak ára magasabb mint az ázsiaiaké, mivel ezek minősége általánosságban jobb. Az indiai haj nagy mennyiségben elérhető. Ennek oka, hogy Indiában a házasságkötéshez hozzátartozik az a hagyomány, hogy a házasulandó nők “feláldozzák” hajukat az új életszakasz sikerességéért. Ezek a templomban hagyott fonatok aztán továbbításra kerülnek póthajkereskedéseknek. 

Az indiai póthajak többféle formában kaphatók:

Ezek a hajak teljesen eredetiek (natúr), azaz semmilyen feldolgozás, vegyi kezelés nem történt rajtuk. Ezáltal a végső felhasználásnál gyakorlatilag bármilyen módon alakíthatók az eredeti hajhoz.  A hátránya, hogy nyers copfok nagyon sok rövid szálat tartalmaznak. Így ezeket a natúr hajakat csak szakember segítségével érdemes használni mert a rövid hajszálak kiszedése szakértelmet igényel!

A copfban vagy a szálirány betartásával gyűjtött hajak kutikulái egy irányban állnak ezért ezek a hajak nem hajlamosak a gubancolódásra (ezek az ún. Remy hajak). 

A hajat sok esetben fésűkből, kefékből, földről szedik össze vagy ömlesztve gyűjtik. Ezeket később kifésülik, de ezzel az eljárással nem tudják biztosítani a hajszálak egyező irányát így ezek a hajak nem szálirányosak (ún. Non Remi hajak). A nem egyező szálirány miatt  a hajszálak kutikulái összeakadnak ezért az ilyen hajak kifésülhetetlenek, gubancolódnak, tartós hordásra alkalmatlanok.

Nem európai póthajak – Vékonyított haj

Mind az ázsiai, mind az indiai hajak esetében nagyon gyakori a vékonyító eljárás, az úgynevezett “hántolás”, melynek során vegyi anyagokkal, savakkal lemaratják a hajszálak külső kutikula rétegét. Az ilyen haj vékonyabb és könnyebben kezelhető, festhető lesz ugyan, de mivel a kutikila réteg így már nem védi a hajszálat ezért az sokkal hamarabb roncsolódik, sokkal előbb megy tönkre és sokkal hamarabb veszíti el fényét. A vékonyítás és festés után szilikonos réteggel vonják be a hajszálakat, hogy a haj fényes és puha tapintású legyen. Sajnos az ilyen póthajak pár mosás után elveszítik a külső rétegükre fevitt szilikonos réteget és emiatt pedig kezelhetetlenek, sprődek, szárazak és fénytelenek lesznek.

Hántolt vékonyított haj

A póthaj kereskedelemben egyre többször előforduló gyakorlat az, hogy az ilyen eljárással készített vékonyított, kutikula nélküli hajakat európai vagy európai minőségű hajként árulnak, nagy csalódást okozva azoknak a vásárlóknak akik a felrakáskor még valóban puha, selymes hajat rakatnak fel maguknak és csak pár mosás után szembesülnek a haj rossz valódi állapotával.

Sok esetben csak szakavatott szem tudja felismerni a kétféle típus közötti különbséget és nem hozzáértő számára csak pár hét, pár hajmosás után derül ki, hogy a haj nem jó minőségű és szemben az európai póthajjal, a tartóssága is sokkal rövidebb.

A fentiek alapján talán már érthető, miért döntött a Cri-Style Hajstúdió csak az európai póthaj használata mellett!

A Cri-Style Hajstúdióban kizárólag I. osztályú minőségű európai póthajakkal dolgozunk!

Hajhosszabbítás - Cr

Gyere el hozzánk, próbáld ki, és te is meggyőződhetsz, róla, hogy ez a neked való! 

Ha pedig úgy döntesz, hogy biztosan a legjobb póthaj minőséget választod és a hajhosszabbítást, hajdúsítást a Cri-Style Hajstúdióra bízod,  a nálunk alkalmazott kíméletes technikákról itt olvashatsz bővebben: Hajhosszabbítás a Cri-Style Hajstúdióban 
 

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. 1-2 héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

Hajhosszabbítás - Cri-style hajstúdió

 

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

 

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink