Keresés
Close this search box.

Varrott póthaj, előkészítés a hajhosszabbításhoz

 

Korábbi írásunkban már beszéltünk arról, hogy a póthaj lehet szintetikus anyagból is vagy pedig emberi hajból. Ebből az is kiderült, hogy a minőségi hajhosszabbításra igazán csak a valódi, humán eredetű póthaj az ideális, a szintetikus hajak nem alkalmasak tartós viseletre. Abba is nyújtottunk egy kis betekintést, milyen is a póthajipar világa, honnan, hogyan válik a sok elhullott hajszál hajhosszabbításra alkalmas póthajjá.

Ám itt még nincsen vége a történetnek. Attól függően ugyanis, hogy később milyen hajhosszabbítási technikával lesz az eredeti hajhoz illesztve, különböző módokon egybe kell rögzíteni. Ennek több módja van, de a leggyakoribb a varrás verificar. Az is elmondható, hogy általában az így készült varrott póthajak a leginkább alkalmasabbak a kímélő technikájú hajhosszabbításra.

 

Varrott póthaj – mi történik a nyers copfokkal?

Már sokszor hangsúlyoztuk, hogy ahhoz, hogy tökéletes minőséget érjünk el, a hajhosszabbításhoz csakis I. osztályú, európai minőségű póthajat érdemes használni. Ezeket a fodrászatok vagy gyárilag előre előkészített, géppel fűzött formában vagy ideális esetben nyers copfok formájában szerzik be. A copfokat aztán később a megrendelő igényei szerint a következőképpen alakítják tovább:

-igény esetén befestik a kívánt színárnyalatra

-a copfokat az egyes hajhosszabbítási technikákhoz megfelelő formába öntik – ideális esetben kézi technikával (ez ugyanis lehetővé teszi az alapos minőség ellenőrzést is, hogy biztosan csakis szálirányos póthaj maradjon valamint így el lehet távolítani a nem szükséges rövid szálakat is).

Hajhosszabbításhoz csakis I. osztályú, európai minőségű póthajat
Hajhosszabbításhoz csakis I. osztályú, európai minőségű póthajat

 

Varrott póthaj – a copfok feldolgozása a kívánt hajhosszabbítási technikához

 

Varrott póthajak

Póthaj tresszelés

Elsőként megtörténik a fertőtlenített póthajak osztályozása, melynek során a felesleges rövid szálakat kifésülik a copfból. Ezután a megfelelő hosszúságú szálakat felfűzik egymás mellé sorban, tincsenként. Végül varrással rögzítik. Létezik szimpla vagy dupla soros tresszelt póthaj is. Ez a póthaj feldolgozási mód segít abban, hogy a hajszálak ne hulljanak ki, és biztonságosan rögzíthetők legyenek.

Az így feldolgozott póthajakat a hajfelvarrásos hajhosszabbítási technikákhoz használják.

Tresszelt haj otthoni felhasználásra – csatos póthaj

A fentiek szerint elkészített tresszelt póthajra apró csatokat illesztenek. Ennek segítségével otthon bárki fel tudja illeszteni magának az alkalmi viselésre használt csatos póthajakat.

Egyéb módon rögzített póthajak

Póthaj tincsezés

Az osztályozás ebben az esetben is a legelső lépés, viszont ezután a hajszálakat egy kartács nevű eszközön húzzák végig. Ez egy sűrű, fémtüskés, kefeszerű eszköz, és segít elkülöníteni a rövid szálakat. Az így készült tincsek végére hőillesztő géppel ragasztó anyagot (keratint, kristálykeratint, egyéb ragasztó anyagot) rögzítenek, melyet adott esetben fogóval adott módon formáznak. Ez tartja egyben a tincsben levő hajszálakat, valamint ennek segítségével lehet rögzíteni az eredeti hajhoz ragasztásos (pl. hőillesztés, keratinozás, stb…) vagy bizonyos gyűrűs, hüvelyes illesztéses* technikák esetén.  *Olyan hajhosszabbítási eljárás, mint a gyűrűzés, csak gyűrű helyett egy 1 cm hosszú, 2 mm átmérőjű csövet használnak.

Cri- Style Instant haj, újdonság a hajhosszabbításban

A Cri- Style instant haj olyan csatos póthaj mely kialakításánál arra törekedtünk, hogy a hagyományos csatos hajaktól eltérően, gyorsan felrakható legyen, ezért a póthajat nem sok kisebb passzéban hanem egyetlen többszörös sorban oszlatjuk el amikor azt egyedileg elkészítjük.
Ez a haj tehát nem gyárilag készített csatos haj szett hanem I.osztályú kézzel fűzött póthajból egyedileg készül.
 
A Cri- Style Instant haj használatát megtekintheted ebben a videóban: Cri- Style instant haj

 

Ha úgy döntesz, hogy biztosan a legjobb póthaj minőséget választod és a hajhosszabbítást, hajdúsítást a Cri- Style Hajstúdióra bízod,  a nálunk alkalmazott kíméletes technikákról itt olvashatsz bővebben:

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. egy héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

Hajhosszabbítás a  Cri- Style Hajstúdióban

Hajhosszabbítás  a  Cri- Style Hajstúdióban

 

 

 

 

 

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

 

 

 

 

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken här borta!

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink