Keresés
Close this search box.

Gyakori kérdések és válaszok hajhosszabbítással kapcsolatban

Gyakori kérdések hajhosszabbítás, hajdúsítás témában gyakran felmerülnek mert sokak számára ez még ismeretlen terület. Hajhosszabbítás, hajdúsítás, póthaj témában a leggyakrabban ismételt kérdésekre kaphatsz itt válaszokat. Igyekeztünk részletesen kifejteni a különböző témákat, de ezekkel kapcsolatban szívesen segítünk az elérhetőségeinken.

MELYIK HAJHOSSZABBÍTÁSI MÓDSZER A LEGKÍMÉLETESEBB?

A legkíméletesebb hajhosszabbítási technika az amelynél az illesztések oldása és maguk az illesztések nem károsítják a saját hajszálak szerkezetét.
A Cri-Style Hajstúdióban csak varrásos technikákkal, mikro-csomózással, Tape-in módszerekkel illetve ezek kombinációjával készítünk hajhosszabbítást, mert csak ezeket a módszereket tartjuk a legkíméletesebbek a saját hajhoz.
(Bármilyen hideg- vagy meleg eljárással készített ragasztásos hajhosszabbítás (hő-illesztés, ultrahangos-illesztés, keratinos-illesztés, lézeres-illesztés, V-Light, stb…) esetén az illesztések és azok oldása nem kíméletes ezért ezeket nem alkalmazzuk. Gyűrűzéses hajhosszabbítás esetén (nano-gyűrű, mikro-gyűrű, gyűrű) a felrakáshoz szükséges gyűrűk összenyomásakor keletkező nagy mechanikai igénybevétel károsítja a hajszálakat továbbá a gyűrűk nem kényelmesek ezért ezeket sem alkalmazzuk.)

MENNYI PÓTHAJ KELL A HAJHOSSZABBÍTÁSHOZ?

A póthaj mennyisége a választott hosszúságtól és a saját haj mennyiségétől függ, de általánosan elmondható, hogy minél több a saját haj, annál több póthaj kell a szép hajhosszabbításhoz. És persze ott van még az egyéni ízlés is, hiszen van akinek elég a legkevesebb ajánlott mennyiség is, és van aki többet szeretne.
A pontos ajánlott mennyiség egyén függő. Személyes konzultáción vagy fényképek alapján tudunk válaszolni.
Átlagos mennyiségek:
50 cm: 120 gramm
60 cm: 150 gramm
70 cm: 180 gramm
Megjegyzés: Amennyiségek osztályozott (rövid szál mentes) hajra vonatkoznak! Nem nyers copfra!

MILYEN HOSSZÚ PÓTHAJ KELL?

Gyakori tévhit, hogy amennyivel hosszabb hajat szeretne valaki, olyan hosszú póthaj kell (pl.: 20cm-el hosszabb hajhoz 20 cm-es póthaj kell).
Természetesen ez nem így van. Hajhosszabbítási eljárásoktól függetlenül a póthajat mindig a saját haj tövénél illesztjük a saját hajhoz, tehát amilyen hosszú hajat szeretnénk, olyan hosszú póthaj szükséges.

MENNYIBE KERÜL A HAJHOSSZABBÍTÁS?

Általánosan elmondható, hogy a hajhosszabbítás ára elsősorban a póthaj minőségétől, hosszától, mennyiségétől és a választott technikától függ.
A hajhosszabbítás árát leginkább befolyásoló tényező a póthaj minőség. Állandó viseletre kizárólag teljes kutikulával rendelkező, tartós európai hajaminőséget javasoljuk, nálunk a Cri-Style Hajstúdióban nem is alkalmazunk más minőséget.
A póthaj hossza tulajdonképpen attól függ, hogy milyen hosszú hajra van igény.
A póthaj mennyisége a választott hosszúságtól és a saját haj mennyiségétől függ, de általánosan elmondható, hogy minél több a saját haj, annál több póthaj kell a szép hajhosszabbításhoz. És persze ott van még az egyéni ízlés is, hiszen van akinek elég a legkevesebb ajánlott mennyiség is, és van aki többet szeretne.
A választott technika alkalmazhatósága a saját haj hosszúságától függ, a díja pedig elsősorban a póthaj mennyiségétől.
A hajhosszabbítás ára tehát elsősorban a póthaj hosszától, mennyiségétől és a választott technikától függ. A különböző póthaj hosszúságok, mennyiségek festések között óriási különbségek lehetnek árban, (pl. egy kisebb mennyiségű 50g/50cm-es dúsítás kb. 50.000 Ft, egy 100g/50cm hosszú hajhosszabbitas alap festéssel kb. 110.000 Ft, egy átlagos 150g/60cm-es hosszabbítás fstéssel kb. 180.000 Ft, míg egy nagyobb tömegű 200g/70cm hosszú hajhosszabbitás ombre festéssel kb. 240.000 Ft.) ezért csak akkor tudunk pontos árat mondani neked ha ezeket a részleteket már tudjuk. A részletekben szívesen segítünk személyesen egy előzetes konzultáción melyet új vendégek esetén mindenképpen javasolunk!
A konzultáció nem igényel előzetes egyeztetést, és természetesen ingyenes. Első körben küldhetsz kepeket a saját hajadról és egy olyanról amihez hasonlót szeretnél, ez is segithet nekünk megközelítő ajánlat számításában.
Tájékoztatóul, egy pár átlagosnak mondható mennyiségre vonatkozó ár:
(A saját festés díja itt csak tájékoztató jellegű mert az felhasznált anyagmennyiség függő.)

1. Hajhosszabbítás mikro-csomózással 120gramm 50 cm-es európai hajjal:
Póthaj ára: 102.000.- Ft,
Felrakás díja (100-150g): 29.000.- Ft,
Így összesen 131.000.– Ft.

2. Hajhosszabbítás varrással 120gramm 50 cm-es európai hajjal, ombre festéssel:
Póthaj ára (méretre készített, fűzött európai póthaj): 114.000.- Ft,
Felrakás díja (3sor): 19.500.- Ft,
Ombre festés (Kevin Murphy) kb.: 35.000.- Ft.
Így összesen 168.500.– Ft.

3. Hajhosszabbítás mikro-csomózással 150gramm 60 cm-es színre festett hajjal:
Póthaj ára: 150.000.- Ft,
Felrakás díja (100-150g): 37.000.- Ft,
Így összesen 187.000.– Ft.

4. Hajhosszabbítás varrással 150gramm 60 cm-es színre festett hajjal, saját festéssel:
Póthaj ára (méretre készített, fűzött póthaj): 165.000.- Ft,
Felrakás díja: 19.500.- Ft,
Saját haj festés (Kevin Murphy) kb.: 30.000.- Ft.
Így összesen 214.500.– Ft.

A fenti árakban benne van az összevágás, szárítás díja, valamint az ÁFA is.
Az ajánlatok tájékoztató jellegűek, 120-150 gramm 60 cm-es póthajra vonatkoznak, de szívesen adunk pontos, személyre szóló ajánlatot is ha látjuk a saját hajadat illetve azt, hogy milyen végeredményt szeretnél! póthaj hosszúságok illetve mennyiségek között óriási különbségek lehetnek árban, ezért csak akkor tudunk pontos árat mondani ha ezeket már tudjuk.

HŐILLESZTÉSES / KERATINOS / ULTRAHANGOS HAJHOSSZABBÍTÁST CSINÁLTOK?

Nálunk a Cri-Style Hajstúdióban csak varrással és mikro-csomóval készítünk hajhosszabbítást, mert ezeket a módszereket tartjuk a legkíméletesebbek a saját hajhoz.
Semmilyen eljárással készített ragasztást nem csinálunk (sem hő-illesztést, sem keratinozást, sem ultrahangosat), mert sajnos nem tartjuk elég kíméletes eljárásnak. . Tisztelet a kivételnek, de sok hajhosszabbító még az általa használt ragasztó anyag saját oldószerével sem tudja oldani az illesztéseket, melynek eredménye a saját haj drasztikus romlása a leszedés után.

Ragasztás helyett a mikro-technikával készített csomózást javasoljuk. A mikro-csomózással készített hajhosszabbításnál a póthajat szintén tincsenként rakjuk fel, de az illesztéshez pamut alapú gumiscérnát használunk nem ragasztót. Az így felrakott haj nem potyog, nem érzékeny a hőhatásokra és a leszedése KÍMÉLETES és gyors.
A mikro-technikáról több infó: https://www.cri-style.hu/mikrotechnika .

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A HAJHOSSZABBÍTÁS?

A hajhosszabbítás munkaideje a hajhosszabbítási technikától és a felrakandó póthaj mennyiségétől függ.
Varrás esetén ez kb. 1-1,5 óra.
Mikro-csomózás esetén átlagos mennyiségű póthajnál (50cm: 120gramm, 60cm: 150gramm, 70cm: 180gramm) a felrakás ideje (egyéb fodrászmunka nélkül) kb. 2-2,5 óra.
TAPE hajhosszabbítás: kb. 0,5-1,5 óra.
Természetesen ez az idő kibővül a festés, formázás, stb… idejével.

MENNYI IDŐNKÉNT KELL ÚJRA RAKNI A PÓTHAJAT?

A varrásos hajhosszabbítások ajánlott hordási ideje kb. 4-6 hét.
A tincses hajhosszabbítások ajánlott hordási ideje kb. 3 hónap.
A Tape hajhosszabbítások ajánlott hordási ideje kb. 8 hét.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ OSZTÁLYOZOTT ÉS A NYERS COPFOK KÖZÖTT?

A nyers copfok a teljes hosszúságú hajszálak mellett – copftól függően – tartalmazhatnak sok rövidebb szálat is. Ezért fordulhat elő az, hogy amikor valaki nem osztályozott hajat vagy copfot vásárol, akkor a megvásárolt hajnak csak egy bizonyos mennyisége lenne alkalmas az eredetileg kívánt hosszabbításhoz. (Például egy 60 cm-esnek árult póthajnak csak a vége 60 cm-es, de a nagy része 40 cm-es.) Ha egy ilyen hajat előzetes válogatás, osztályozás nélkül rakna fel a hajhosszabbító, akkor a felső rész tömör lesz mint egy „sapka”, az alsó rész pedig ritka „pár szál” hatású lesz, főleg a felső tömör „sapkához” képest.
Ha szép hajhosszabbítást szeretnénk, akkora nyers copfokat felrakás előtt tehát illik hossz szerint osztályozni!
Ha a hajhosszabbításhoz a póthajat nyers copf beszerzésével szeretnénk megoldani, akkor mindenképpen számítani kell arra, hogy a szükséges póthaj mennyiséghez képest több hajat kell venni mert a nyers copf tartalmaz olyan rövid szálakat is amelyek nem lesznek használhatóak a hajhosszabbításhoz.
Az osztályozás után a nyers copfokból a ténylegesen használható mennyiség természetesen kevesebb lesz mint az eredeti copf mennyisége éppen ezért az osztályozott hajak ára magasabb mint a nyers copfoké, hiszen megegyező mennyiség esetén sokkal több használható hosszúságú hajat tartalmaznak.

MILYEN KÜLÖNLEGES KEZELÉST IGÉNYEL A HOSZABBÍTOTT HAJ?

A Cri-Style Hajstúdióban alkalmazott hajhosszabbítások után nem kell semmilyen különleges utasításokat betartani a hosszabbított hajjal kapcsolatban, az egyetlen kivétel a Tape hajhosszabbítás.
A Tape hajhosszabbításon kívül a nálunk alkalmazott technikák nem potyognak le a melegtől, tehát a hajszárító nem ellenség. A haj mosható gyümölcssav tartalmú samponokkal is és az illesztéseknél is balzsamozható, ez nem veszélyezteti a biztos illesztéseket.
Tape hajhosszabbításnál a balzsam, pakoló az illesztéseknél kerülendő.

HOGYAN KELL ÁPOLNI A PÓTHAJAT?

Rendszeres mosás, kondicionálás, és 2-3 naponta hidratálás -ez nagyon fontos! A póthaj ápolásához szükséges termékek beszerzésében segít webáruházunk melyben kifejezetten a póthajak ápolásához ajánlott termékeket egy helyen be tudod szerezni.
Körültekintő és gondoskodó használat.
A hajat óvatosan kell kefélni.
Hátra hajtott fejjel kell hajat mosni.
Alaposan ki kell öblíteni a fonatokat, tincseket vagy csomókat, festés (főleg szőkítés) után.
Az ajánlott hordási időt be kell tartani.
Hajszerkezet regeneráló kezelésekkel a póthaj minősége frissíthető.
Bővebben: https://cri-style.hu/pothaj-apolasa

A PÓTHAJ IS FORMÁZHATÓ, FESTHETŐ?

Igen. A jó minőségű póthajak ugyan úgy festhetőek, formázhatóak mint a saját hajunk.
Természetesen be kell tartani azokat a szabályokat amiket a saját hajunkkal kapcsolatban kell betartani, hiszen a legkiválóbb minőségű póthajakat is tönkre lehet tenni extrém hőmérsékleten végzett hajvasalással, nem megfelelő festéssel.
Festéshez –csakúgy mint a saját haj esetén-mindenképpen szakember ajánlott!

MENNYI A PÓTHAJAK ÉLETTARTAMA?

Normál használat mellett a nálunk használt jó minőségű póthajak élettartama -sötétebb árnyalatok esetén- kb. 1,5-2 de akár 4 év is lehet, a világos árnyalatoknál pedig kb. 1-1,5 év. Az, hogy meddig hordható a póthaj természetesen nemcsak attól függ, hogy eredetileg milyen minőségű a póthaj, hanem nagyban attól is hogyan ápolja a tulajdonosa illetve mennyire „gyilkolja” azt a hétköznapokban. Mivel a világos színű póthajak tulajdonosai jellemzően sokszor festik a hajuk tövét, ezért az ilyen póthajak élettartamát befolyásolhatja a festések száma, hiszen a festések alkalmával a festék lemosásakor is érintkezhet a festék a póthajjal.
Megjegyzés: A kevésbé jó minőségű, általában kutikula nélküli, kezelt póthajak élettartama gyakorlatilag 1 hordási ciklus. Az újrarakásig szinte teljesen elkopik az ilyen haj külső védőrétegeként felvitt szilikonos réteg ami miatt az ilyen haj rövid idő alatt megfakul, elveszíti tartását, kócolódik, és töredezetté, kezelhetetlenné válik. A különböző póthaj minőségekről bővebb info ide kattintva érhető el.

HOL VEGYEM MEG A PÓTHAJAT?

A hajhosszabbításhoz szükséges póthaj beszerzésére a legjobb megoldás ha olyan hajhosszabbítónál vesszük meg azt, aki fel is rakja azt.
Miért?
– Egyszerűbb a garancia érvényesítése a póthaj esetleges eredeti hibája miatt,
– Jó esetben a hajhosszabbító már kipucolja a hajhosszabbításhoz nem szükséges rövid szálakat a felrakás előtt. (Ha ezt nem teszi meg, akkor elsősorban a bevétel a célja és nem a szép végeredmény.)
– A szakember segít a megfelelő póthaj kiválasztásánál.

Természetesen Mi azt javasoljuk, hogy nálunk szerezd be a póthajat, hiszen ennek az eredetéről mindent tudunk, mi készítjük elő, ezért a legjobb, legszebb végeredmény garantált, ráadásul garanciát is kapsz a hajra.

A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓBAN FELRAKTOK MÁSHOL VÁSÁROLT HAJAT IS?

Igen, de csak akkor ha a póthaj minősége, mennyisége lehetővé teszi a szép végeredményt. Rossz vagy nagyon kevés póthajjal nem tudunk megfelelő minőségben, szép eredménnyel dolgozni és ez nem tesz jót sem a vendégünk önbecsülésének, sem az üzletünk hírnevének.
Természetesen hozott haj esetén nem tudunk garanciát vállalni a póthaj eredeti hibájára visszavezethető esetleges hibákra.

MIRE KELLÜGYELNEM HA MÁSHOL VESZEM A PÓTHAJAT?

– Póthaj minőség,
– Textúra,
– Rövid szál tartalom,

Mindenképpen érdemes olyan helyen megvenni a póthajat ami megtalálható később is. Utcáról, kéz alól vásárolni lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnik, de ha bármilyen probléma merülne fel, akkor nincs kihez fordulni. Márpedig jó minőségű póthajat nem lehet nagyon olcsón venni. Sajnos ez tény.
Póthaj vásárlásnál a következőkre érdemes figyelni:
Minőség:
Csak I. osztályú, kutikulával rendelkező, szálirányos póthajat válasszunk. (Sajnos, ez az amit tapasztalatlanul a legnehezebb észre venni.)
Textúra:
Mindenképpen olyan hajat válasszunk ami hasonló a saját hajunkhoz. Vastagságra, textúrára hasonlót! (A nagyon hullámos hajunk nem lesz egyenes az egyenes póthajtól! Gondolj bele, milyen amikor véletlenül nedves lesz a hajad, és a saját hullámos hajad alatt teljesen külön életet kezd élni a szög egyenes póthaj…).
Rövid szál tartalom:
Válasszunk olyan copfot/copfokat amelyek a legkevesebb rövid szálat tartalmazzák. A rövid szálakat nem illik felrakni a hajhosszabbításnál! Ezeket egy gondos hajhosszabbító kiszedi a felrakás előtt, mert a sok rövid szál miatt csúnya lesz a végeredmény. Mint egy csúnya sapka, alul pár szál hajjal…

A nyers copfok mindegyike tartalmazhat rövid szálakat. Ez önmagában nem gond. De ha sok a kiszedni való rövid szál, akkor kipucolás után a póthajunk súlya sokkal kevesebb lesz! Extrém esetben egy 60cm-es copfból csak a fele alkalmas 60cm-es hajhosszabbításhoz mert a másik fele csak 40cm-es. Vagyis kiderül, hogy az olcsónak vélt póthaj igazándiból nem olcsó, sőt nem is alkalmas a kívánt végeredmény eléréséhez.
Nyers copf vásárlásánál a rövid haj tartalom miatti veszteséget mindenképpen kalkuláljuk bele a kiválasztott mennyiségbe!!!
Sajnos sok esetben még a gyári fűzésű hajak is tartalmaznak rövid szálakat. Ezzel a legnagyobb probléma az, hogy a fűzött hajból ki sem lehet szedni a rövid szálakat.

Fenti problémákra a legjobb megoldás ha már hossz szerint osztályozott hajat veszünk illetve ha a fűzött hajakat is osztályozott hajból készítjük el ahelyett, hogy gyári fűzésű hajat vennénk.
Az osztályozott hajak ugyan –a fent leírtak miatt- drágábbak mint a nyers copfok, de a végeredmény szempontjából sokkal jobbak, ráadásul mire a nyers copfokból kifésülik a rövid szálakat, addigra az árkülönbség eltűnik, hiszen az olcsóbb nyers copfból többet kell venni mint az osztályozott hajból, ami teljes egészében felrakható.
Gumizás:
Válasszunk olyan copfot/copfokat amelyeknél a gumizásnál nincsen szétcsúszva a haj és a copf gumi feletti része is tömör. Ha a copf felső része szét van csúszva, akkor a póthaj hullani fog, hiszen a copf tetejétől lecsúszott hajszálakat nem tartja majd a hajhosszabbításnál használt illesztés.
(Sajnos sok esetben akár több gumit is raknak a copfokra, hogy még a teljesen szétcsúszott copfokat is teljes súllyal el tudják adni.)
A jó copf tömör felül is, egy helyen gumizott, megtekerve pedig szélességében nincs nagy különbség a teteje és az alja között!
Ellenőrzés:
Ha megvetted a kiválasztott copfot, akkor ellenőriztesd le a hajhosszabbítóddal még azelőtt, hogy felrakásra mennél! Ha a haj megfelelő, akkor minden rendben. Ha nem megfelelő, akkor még lesz idő azt rendbe rakni illetve ha kell akkor kicseréltetni a kereskedőnél.
Mielőtt kifizeted a póthajnak szánt hajat a póthaj kereskedőnél, kérdezd meg, hogy milyen lehetőség van a cserére!

LEHET TŐLETEK PÓTHAJAT RENDELNI?

Igen, az általunk is használt póthaj megrendelhető! Bővebb információt itt olvashatsz: https://cri-style.hu/pothaj-rendeles (link)

MEKKORA HAJRA LEHET PÓTHAJAT RAKNI?

Az, hogy milyen rövid hajra lehet póthajat rakni, illetve milyen hosszú saját haj kell ahhoz, hogy azt hosszabbítani lehessen hajhosszabbítási technikáktól függ.
Tincses technikákkal, amelyeknél a póthaj tincsekben kerül felhasználásra (pl. csomózások, ragasztások, gyűrűzések) már pár cm hosszú hajra fel lehet rakni az illesztéseket.
Sorokba fűzött póthajat használó hajhosszabbításoknál (pl. varrások) tartófonat esetén -amikor a póthaj sort a saját hajbólkészített vízszintes fonatra erősítik fel- legalább olyan hosszú saját haj kell, hogy a tartófonat kialakítható legyen, ez kb. 10-15 cm, tartófonat nélküli eljárásnál pedig legalább kb. 5-6 cm hosszú saját haj kell.

Ezek az értékek azt mutatják be, hogy mekkorának kell lennie a saját hajnak ahhoz, hogy hozzá lehessen illeszteni a póthajat. Az illesztéseket mindegyik hajhosszabbítási technika esetében a fülvonal mögötti és a fej hátsó részén helyezik el, főleg azért mert így a saját haj eltakarja az illesztéseket. Emiatt az a haj hosszabbítható könnyebben szép végeredménnyel amelyikből ki lehet alakítani takaró hajat.

LEHET A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓ KÖRNYÉKÉN PARKOLNI?

Igen, az üzletünk előtt egy az üzletből is jól látható, könnyen megközelíthető nagy parkoló van ahol ingyenes a parkolás.

HOGYAN LEHET FIZETNI A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓBAN?

A Cri-Style Hajstúdióban többféle fizetési lehetőséget biztosítunk. Fizethetsz készpénzzel, bankkártyával (minden ma Magyarországon forgalomban lévő bankkártyával /amelyeken Visa, V PAY, Mastercard, Maestro, American Express, Discover, Diners Club, vagy Union Pay logó látható/, és természetesen Google Pay-jel és Apple Pay-jel összekötött telefonokat is), valamint azonnali átutalással is.

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinhttps://cri-style.hu/elerhetosegek/ken!

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink