Keresés
Close this search box.

Póthaj, mit érdemes tudni róla?

Ha arra vágysz, hogy hosszan leomló, dús, egészséges és természetesnek tűnő hajkoronád legyen, de eredendően nem ilyennel rendelkezel, akkor számodra a hajhosszabbítás lehet a megoldás álmaid elérésére. A hajhosszabbítást pedig mindenféle különböző technikával lehet elérni, de az az összesben közös, hogy kiegészítő, azaz ismert nevén póthajra lesz hozzá szükség. De mi is az a póthaj, és mik a legfontosabb információk, amiket tudni kell róluk? Olvass tovább, és megtudod!

 

Póthaj - Hajhosszabbítás - Cri-style hajstúdió
Póthaj, mit érdemes tudni róla?

Póthaj – valódi vagy szintetikus?

Az első, rögvest felmerülő kérdés, hogy miből készül a póthaj? Két megoldás létezik: az egyik, a szintetikus, azaz műszálas anyagból készült, a másik pedig a valódi, emberi hajból készült póthaj.

A kétféle póthajat könnyű megkülönböztetni: a szintetikus sokkal fényesebb, mint a valódi (olyannak képzeld el, mint a játék- vagy Barbie babák haja). Ezeket nem lehet már egyéb módon utókezelni, azaz festeni vagy göndöríteni/kivasalni. Hátrányuk, hogy viszonylag rövid, kb. három hónap a szavatosságuk, ezért elsősorban csak egyszeri viselésre javasolják. Előnyük viszont, hogy jóval olcsóbbak a humán hajaknál.

 

 

 

 

Póthaj – mennyi, mekkora, milyen színű?

Mivel mindenkinek más alap hajadottságai, illetve elvárásai vannak az új frizurájával szemben, azért igyekszünk adni némi támpontot arra, hogy mi mennyi és mennyi az annyi.

Hogy mennyi póthaj szükséges valakinek, függ a fejméretétől, a hajvastagságától és -sűrűségétől, de általánosságban elmondható, hogy 50 cm-es póthajból kb. 150gramm elegendő lehet egy átlagos esetben, azaz mikor nem túlzottan tér el sem a fej mérete, sem a haj mennyisége és minősége az átlagostól.

Hogy milyen hosszú a számodra megfelelő, azt úgy tudod megállapítani, hogy a füled felső részétől számítva leméred azt a hosszúságot, amit szeretnél, hogy elérjen. A legesztétikusabb hatás akkor érhető el, ha a te hajad alapból megvan legalább 15 cm hosszú.

A szín kiválasztásához arra figyelj, hogy a póthajat mindig a saját haj végének a színéhez kell igazítani. Ha nem találsz pontosan olyan színárnyalatot, ami neked megfelelő lenne, akkor inkább a hozzád lehető legközelebb álló, világosabb árnyalat a jó, mert sötétíteni könnyebb, mint világosítani.

 

Póthaj – házilag vagy szakember segítségével?

Ha csak alkalmanként szeretnél póthajat, akkor legegyszerűbb, ha olyat választasz, amit te magad is könnyedén fel tudsz tenni és le tudsz szedni. Általában ezek csatolható kivitelben kaphatók.

Ha azonban hosszabb távban gondolkodsz, érdemes a tartós hajhosszabbítást választani. Ez esetben viszont érdemes szakemberhez fordulnod, és vele közösen megbeszélni a technikát, valamint kiválasztani a megfelelő póthajat.

Azt mindenképpen fontos szem előtt tartani, hogy más kezelést, ápolást igényel a házilag hosszabbított és mást a fodrász által feltett póthaj, ezért erről mindenképpen tájékozódj előzetesen. Ha van kedved, mi szívesen elmeséljük, és megismertetünk téged tökéletes hajhosszabbítási módszereinkkel. Keresd a Cri- Style Hajstúdiót!

Tudj meg további részleteket a póthaj ápolásáról itt!

Ha pedig úgy döntesz, hogy a hajdúsítást a Cri- Style Hajstúdióra bízod,  a nálunk alkalmazott kíméletes technikákról itt olvashatsz bővebben:

 

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. egy héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

Bejelentkezés a Cri-Style Hajstúdióba:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A Cri- Style Hajstúdió címe:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

Keresd a Cri- Style Hajstúdiót a Facebook-on is: 

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

Továbbra is várjuk szeretettel és minőségi munkával régi és új vendégeinket!

Kérdésed van?
Hívd a Cri-Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
Vedd fel a kapcsolatot Velünk:
Elérhetőségeink