Hajhosszabbítás, és amit tudni kell róla, mielőtt döntenénk

A póthaj kezelése

Póthaj kezelése: Hajhosszabbítás, és amit tudni kell róla, mielőtt döntenénk

 

Szerencsére már senkinek sem kell feladnia az álmát, hogy dús hajkoronája legyen: mindenki számára rendelkezésre áll a hajpótlás lehetősége különböző technikákkal, amelyek között ráadásul ma már rendkívül hajkímélő módszerek is vannak.

Ám azzal már talán nem mindenki van tisztában, hogy a póthajat ápolni kell, és hogy nem mindegy, hogyan kezelik, akár otthon, akár a professzionális hajszalonokban. Íme, most megosztunk veled néhány jó tanácsot, hogy hajad minél hosszabb ideig megőrizze természetes szépségét.

 

 

 

 

A póthaj kezelése – a póthaj származása

Először is, érdemes tudni, hogy attól függően, hogy honnan származik a póthaj, más-más tulajdonságok jellemzőek rá, ezért nem is teljesen ugyanúgy kell kezelni őket. Elsősorban a hajszálak vastagságában térnek el egymástól. A legvékonyabbak az Európából származó póthajak; ez puhább, selymesebb, mint a többi, ezért különösen gyengéd kezelést igényelnek. Viszont ezeknek a leghosszabb az élettartama: kb. 1,5-2 év. Az ázsiai, indiai eredetű póthajak már vastagabbak, viszont maximum 10 hónapig használhatóak.

A póthaj kezelése – mikre kell odafigyelni?

Először is: nem árulunk zsákbamacskát – a póthajviselés bizony extra törődést igényel, ezért nem árt, ha lélekben felkészülsz rá, hogy a megszokottnál kicsit több időt kell majd foglalkoznod a hajaddal. Ám meglátod, hogy megéri majd a plusz odafigyelés, hiszen így még tovább élvezheted hajad szépségét.

Melyek azok a feladatok, amelyek különleges odafigyelést igényelnek? Hát természetesen mindenekelőtt azok, amelyeket amúgy is elvégzel, azaz a haj mindennapos ápolása:

  • fésülés – naponta legalább kétszer, óvatosan, finoman, óvd a póttincseket
  • mosás – legalább heti 2-3 alkalommal, kímélve, gyakori hidratálással, de vigyázz: kerüld az alkoholt vagy gyümölcssavat tartalmazó samponokat és kondicionálókat, mert az árt a póthajnak!
  • szárítás – itt is rendkívül fontos a körültekintés, kímélés: ne dörzsöld, csak finoman nyomkodd ki; ne forró levegőt használj; a töveket és rögzítési pontokat langyos levegővel érdemes kiszárítani, ne a levegőn, magától száradjon meg

Ezen kívül figyelj oda az egyéb potenciális póthaj-károsító helyzetekre is, ilyenek lehetnek például:

  • alvás: kerüld el a csomósodás lehetőségét – legegyszerűbb, ha éjszakára copfba fonod a hajad
  • nyaralás, (tenger)víz: úszás után öblítsd ki a tengeri sót a hajadból, és használj hidratáló maszkot!
  • fodrászati kezelések: dauer, festés/színezés – ezeket profi fodrász végezze, aki tudjon arról, hogy póthajat viselsz – ez esetben a kémiai vegyszerek használata kerülendő, és vigyázni kell az illesztési pontokra
  • a hajvasaló használatát különös figyelemmel végezd! Óvakodj a 180 C-nál magasabb hőmérséklettől és használj hővédő spray-t!

Mivel a saját hajad folyamatosan nő tovább, a póthaj helyzete is megváltozik, lejjebb csúszik, mint kellene. Ezért egy idő után már nem elég az otthoni ápolás: ekkor érdemes felkeresni a Cri- Style Hajstúdiót, hogy elvégezzük az újrarakást és a szükséges simításokat, annak érdekében, hogy hajad ismét a korábbi fényében pompázzon. Térj be hozzánk: szeretettel várunk, hogy egy kis kellemes csevej mellett újjávarázsolhassuk a frizurádat! 

Tudj meg további részleteket a póthaj ápolásáról itt!

Share Button

Comments are closed.

Pinterest
Insagram

Facebook

YouTube