Keresés
Close this search box.

Póthaj ápolása, használata

A póthaj ápolása, használata

A póthaj ápolása meghatározó szerepet tölt be a haj minőségének megőrzésében. A szépségért nem feltétlenül kell szenvedni, mégis ha valaki úgy dönt meghosszabbíttatja a haját annak tudomásul kell vennie azt, hogy egy póthajat tudni kell viselni és ápolni.

A hajhosszabbítással kapcsolatos teendők nem érnek véget akkor amikor eljövünk a hajhosszabbítótól. Nem kell megijedni, a póthaj ápolása nem igényel sokkal több energiát mint amennyit egy igényes nő egyébként is fordítana a saját hajának ápolására.

Az alábbi szabályok betartásával és azzal ha nem hanyagoljuk el a hajat, rendszeresen ápoljuk és megtanuljuk viselni, biztosak lehetünk benne, hogy sokáig és sok örömet fog szerezni nekünk.

Póthaj ápolása során a legfontosabb feladatok:

  1. Rendszeres mosás, kondicionálás, és 2-3 naponta hidratálás -ez nagyon fontos! A hosszabbításként felrakott haj nem élő haj és nem kap a fejbőrtől természetes úton nedvességet, olajat ezért minden egyes hajmosás után azt hidratálni kell!  A póthaj ápolásához szükséges termékek beszerzésében segít webáruházunk melyben kifejezetten a póthajak ápolásához ajánlott termékeket egy helyen be tudod szerezni.
  2. Körültekintő és gondoskodó használat. A póthaj nem nő újra mint a saját haj ha nem megfelelően van fésülve, el van égetve a hajszárítóval, hajvasalóval vagy tönkre van téve különböző vegyi anyagokkal. Finoman kell bánni vele, hiszen nem olcsó mulatság és a megfelelő ápolással biztos, hogy megéri az árát.
  3. A hajat óvatosan kell kefélni minden hajmosás, úszás és lefekvés előtt! Alul kell kezdeni (fentről lefelé kefélve) és a kefélést fokozatosan egyre feljebbről kell kezdeni. Szálvezetős hajkefe használata ajánlott, ez a legkíméletesebb a hosszított hajakhoz. Hegyes fogú fésűt kerülni kell.
  4. Hátra hajtott fejjel kell hajat mosni, mert így sokkal kevésbé gubancolódik a haj. Sajnos előre hajtott fejjel történő mosással még a legjobb minőségű haj is gubancolódik egy kicsit. Hátra hajtott fejjel mosva illetve öblítve sokkal könnyebb lesz hajmosás után a kifésülés. Ehhez ajánlott hajpakoló használata, ettől a haj könnyebben kezelhető lesz. A hajpakolót a már jól ismert „hátrahajtott fej” technikával kell öblíteni.
  5. Alaposan ki kell öblíteni a fonatokat, tincseket vagy csomókat, festés (főleg szőkítés) után. Ha festék marad bennük, akkor az a saját és póthajad tönkremeneteléhez vezethet. (Ilyenkor a festék nem csak az előírt ideig fejti ki hatás-mechanizmusából eredő roncsoló hatását, hanem akár napokig. Mire észre veszed, hogy valami nincs rendben, már késő lehet helyre hozni az okozott kárt!)
  6. Az ajánlott hordási időt be kell tartani! 6-8 hetente az emberi haj átlagosan 2-3 cm-t is nőhet. Felrakás után ennyi idővel az illesztések még mindig sértetlenek, a póthaj pedig még mindig remekül kapcsolódik a hajadhoz, azonban a haj növekedésével ezek az illesztések is lejjebb kerülnek. Ekkor jön el az ideje az újrarakásnak.
  7. Hajszerkezet regeneráló kezelésekkel a póthaj minősége frissíthető, melyek során a hajszálak hidratálódnak és a kezelések során alkalmazott anyagok beépülésével megfiatalodnak.
Tudtad?

Szeresd a hajadat!

  • A póthaj élettartama sokkal hosszabb megfelelő ápolással és gondos használattal. 
  • A legjobb minőségű póthaj is tönkre tehető pár pillanat alatt a nem megfelelő használattal.
  • Az eleve rossz minőségű (pl. vékonyított) póthajat nem lehet megjavítani semmilyen kezeléssel vagy ápolással, esetleg lassítani lehet a minőség romlást.
póthaj ápolása tengervíz

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

TOVÁBBRA IS VÁRJUK RÉGI ÉS ÚJ VENDÉGEINKET!

Látogass el szalonunkba és valósítsd meg álmodat a mi segítségünkkel, legyen Neked is mesébe illö, hosszú hajkoronád!

KERESD A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓT A
INSTAGRAM-ON ÉS A FACEBOOK-ON IS!

FAQ

Kérdezz bármit!

Minden hajhosszabbítás esetén az javasolt, hogy hátrahajtott fejjel mosssuk meg a hajat.

Pakolók és balzsamok alkalmazása ajánlott. a póthajnak kifejezetten jó ha rendszeresen hidratálva van. Bizonyos hajhosszabbítások esetén az illesztéseknél kerülni kell ezek használatát.

Igen, nagyon sok  haj regeneráló létezik melyek pont ezt a célt szolgálják, ezek közül különböző árfekvésű termékek megtalálhatók WebShpounkban is.

Érdemes kb. 2-3 naponta hidratálni a póthajat. Ez nem feltétlenül a hajmosást jeleni, alkalmazhatunk különböző mosás nélkül alkalmazható hajápolókat is.

Cri- Style blog
cri-style

A hajhosszabbítás fajtái

A hajhosszabbítás fajtái   A hajhosszabbítás fajtái különbözőek. Az egyik különbség a módszerek között az, hogy a póthajat milyen anyagokkal és milyen módszerrel rögzítik. A

Tovább olvasom »
hajfelvarrás -Hajhosszabbítás - Cri-style hajstúdió
Cri- Style blog
cri-style

A hajfelvarrás menete

A hajfelvarrás menete Mi a hajfelvarrás menete – Hogyan készül a hajfelvarrás? Nézzük, hogyan történik hagyományosan a hajfelvarrás professzionális körülmények között! Reményeink szerint, ha elolvasod,

Tovább olvasom »