Keresés
Close this search box.

Milyen haj hosszabbítható?

Hajhosszabbításban gondolkozol? Póthajat szeretnél? De vajon alkalmas-e rá a hajad?

Belegondoltál-e már abba, mennyi minden befolyásolja a haj minőségét, mennyi minden alapján lehet őket kategorizálni, és milyen sokféle haj létezik a világon? Milyen haj hosszabbítható, lehet-e bármilyen hajtípust hosszabbítani? Cikkünk végére, ígérjük, erre a kérdésre is választ kapsz!

 

Hosszabbítható? A különböző típusú hajak csoportosítása…

Először is lássuk, mennyi mindenféle csoportosítás létezik, első körben azokat soroljuk fel, amelyek esetében elsősorban a genetikailag örökölt adottságok határozzák meg, hogy kinek melyik kategóriába tartozik a haja.

Hajszál vastagság szerint

Eszerint alapvetően két fő hajtípus létezik, mely alapján a haj lehet:

Az ilyen hajtípusra jellemző, hogy kevesebbnek tűnik, mint amennyi valójában (a haj mennyisége általában minden típusnál hasonló). A hajszálak átmérője kisebb az átlagnál, ezért érzékenyebbek a mindenféle behatásokra. Viszont előnye ennek a típusnak, hogy, mivel vékony, ezért könnyebb is, így nem húzza le annyira a súlya, tehát a hosszabb frizurák is tudnak jól mutatni.

(Érdekesség, hogy az európai emberek általában vékonyabb szálú, de világostól akár sötét barna színű is lehet, még az indiai, amerikai eredetű emberek többségének haja általában fekete, vastag szálú, és alapból szinte mindig szögegyenes.)

Hosszabbítható? Igen! A vékony szálú haj hosszabbítható de érdemes figyelembe venni a haj erősségét a póthaj mennyiségének kiválasztásánál és érdemes a lehető legkíméletesebb technikákat választani.

Az elnevezés is mutatja, hogy az előzővel ellentétben ebben az esetben a hajszálak átmérője vastagabb, ami által többnek, azaz dúsabbnak is tűnik. A vékony szálú hajúakkal ellentétben viszont egy bizonyos hossz után a hajkoronát annyira lehúzza a súlya, hogy nem tudja tartani a frizurát ezért fent kissé lelapul.

(Fekete, vastag szálú hajúak szoktak lenni az ázsiai és afrikai származásúak, de utóbbi hajtípus, ellentétben az ázsiai hajtípusokkal, erősen göndörödik is.)

Hosszabbítható? Igen! A vastag szálú haj hosszabbítható, ráadásul az esetek többségében sokkal több póthajat fellehet rakni mint a vékony szálú hajak esetében. A vastag szálú hajak jobban bírják a különböző igénybevételeket, jobban is terhelhetőek.

A haj színe szerint

Ezzel valószínűleg mindenki tisztában van, ezért csak a legfőbb színtípusokat soroljuk fel, ezeken belül viszont az árnyalatok variációja gyakorlatilag végtelen:

Az utóbbi két hajszín-típus elsősorban az európai népcsaládokra jellemző, akik eleve halványabb bőrűek, a szemük is világosabb. Általánosságban az is elmondható, hogy a szőke és a vörös haj gyakorta sérülékenyebb, ezért komolyabb törődést igényelhet.

Hosszabbítható? Igen! A haj színe nem befolyásolja azt, hogy lehet-e hosszabbítani. A póthajat viszont úgy kell kiválasztani, hogy a saját hajjal történő összefestés megoldható legyen.

Hajtípusok problémásság szerint

Ennek a kategóriának az első csoportjába szintén a genetikailag meghatározott tényezők által meghatározott hajtípusok tartoznak.

Problémás fejbőr vagy a normális mennyiségnél nagyobb hajhullás esetén nem tesz jót a póthaj súlyából adódó többlet terhelés.

Hosszabbítható? Nem! Ez az eset az amikor nem javasolt a haj hosszabbítása addig ameddig nincs feltárva a hajhullás oka illetve ameddig ez az ok nincs megszüntetve! 

Az egészséges hajhagymákhoz, hajnövekedéshez fontos a fejbőr egészsége, azon belül is, a ha pont megfelelő, akkor beszélünk normál hajról, a nem elegendő szárazságra hajlamos hajat eredményez, ami például megnyilvánulhat korpásodásban, de okozhat töredezettséget is, ha túl nagy, akkor a haj zsírosodásra hajlamos

Hosszabbítható? Igen! Attól függően, hogy melyik eset áll fenn, különbözőképpen kell kezelni a hajat, de a haj zsírosodása, szárazsága nem befolyásolja a haj hosszabbíthatóságát.

Végül pedig, ha valamilyen negatív behatás éri a szervezetet, az a hajon is meglátszódhat, így alakulhatnak ki a következő hajtípusok:

Hosszabbítható? Igen! De a töredezett hajat érdemes rendbe rakni a hajhosszabbítás előtt.

Látható hát, hogy rengetegféle hajtípus létezik, és szinte mindegyik különböző törődést igényel. Egyvalami azonban biztos: legyen a hajad bármilyen típusú, mindenképpen érdemes felkeresned minket. Ugyanis megfelelő szakértelemmel a hajhosszabbítás bármilyen típusú hajhoz lehetséges ha a haj egészséges! Látogass el a Cri- Style Hajstúdióba, mi pedig a megfelelő póthaj és hajhosszabbítási technika segítségével megvalósítjuk álmaid tökéletes hajkoronáját!

Hosszabbítható haj

 

 

 

  Kérdésed van?
Hívd a Cri- Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
        Vedd fel Velünk  a kapcsolatot!
        Elérhetőségeink: