Hajhosszabbítás rövid hajra!

Hajtípusok

Hajhosszabbításban gondolkozol? Póthajat szeretnél? De vajon alkalmas-e rá a hajad?

Belegondoltál-e már abba, mennyi minden befolyásolja a haj minőségét, mennyi minden alapján lehet őket kategorizálni, és milyen sokféle haj létezik a világon? Lehet-e bármilyen hajtípust hosszabbítani? Cikkünk végére, ígérjük, erre a kérdésre is választ kapsz!

 

Hajtípusok csoportosítása

Először is lássuk, mennyi mindenféle csoportosítás létezik, első körben azokat soroljuk fel, amelyek esetében elsősorban a genetikailag örökölt adottságok határozzák meg, hogy kinek melyik kategóriába tartozik a haja.

Hajtípusok a haj minősége szerint

Eszerint alapvetően két fő hajtípus létezik, mely alapján a haj lehet:

 • vékony szálú

Az ilyen hajtípusra jellemző, hogy kevesebbnek tűnik, mint amennyi valójában (a haj mennyisége általában minden típusnál hasonló). A hajszálak átmérője kisebb az átlagnál, ezért érzékenyebbek a mindenféle behatásokra. Viszont előnye ennek a típusnak, hogy, mivel vékony, ezért könnyebb is, így nem húzza le annyira a súlya, tehát a hosszabb frizurák is tudnak jól mutatni.

Érdekesség, hogy az európai emberek általában vékonyabb szálú, de világostól akár sötét barna színű is lehet, még az indiai, amerikai eredetű emberek többségének haja általában fekete, vastag szálú, és alapból szinte mindig szögegyenes.

 • vastag szálú

Az elnevezés is mutatja, hogy az előzővel ellentétben ebben az esetben a hajszálak átmérője vastagabb, ami által többnek, azaz dúsabbnak is tűnik. A vékony szálú hajúakkal ellentétben viszont egy bizonyos hossz után a hajkoronát annyira lehúzza a súlya, hogy nem tudja tartani a frizurát, lelapul.

Fekete, vastag szálú hajúak szoktak lenni az ázsiai és afrikai származásúak, de utóbbi hajtípus, ellentétben az ázsiai hajtípusokkal, erősen göndörödik is.

Hajtípusok a haj színe szerint

Ezzel valószínűleg mindenki tisztában van, ezért csak a legfőbb színtípusokat soroljuk fel, ezeken belül viszont az árnyalatok variációja gyakorlatilag végtelen:

 • fekete
 • barna
 • szőke
 • vörös

Az utóbbi két hajszín-típus elsősorban az európai népcsaládokra jellemző, akik eleve halványabb bőrűek, a szemük is világosabb. Általánosságban az is elmondható, hogy a szőke és a vörös haj gyakorta sérülékenyebb, ezért komolyabb törődést igényelhet.

Hajtípusok problémásság szerint

Ennek a kategóriának az első csoportjába szintén a genetikailag meghatározott tényezők által meghatározott hajtípusok tartoznak, mégpedig:

 • a fejbőr/haj állapotától függő problémák szerint

Az egészséges hajhagymákhoz, hajnövekedéshez fontos a fejbőr egészsége, azon belül is, a faggyúmirigy termelés mennyisége:

 • -ha pont megfelelő, akkor beszélünk normál hajról
 • -a nem elegendő szárazságra hajlamos hajat eredményez, ami például megnyilvánulhat korpásodásban, de okozhat töredezettséget is
 • -ha túl nagy, akkor a haj zsírosodásra hajlamos

Attól függően, hogy melyik eset áll fenn, különbözőképpen kell kezelni a hajat.

Végül pedig, ha valamilyen negatív behatás éri a szervezetet, az a hajon is meglátszódhat, így alakulhatnak ki a következő hajtípusok:

 • -fénytelen haj, ami vitaminhiányt feltételez
 • -töredezett haj, ami arra utal, hogy nem kellő rendszerességgel vágják vissza az egészséges növekedés érdekében

Látható hát, hogy rengetegféle hajtípus létezik, és szinte mindegyik különböző törődést igényel. Egyvalami azonban biztos: legyen a hajad bármilyen típusú, mindenképpen érdemes felkeresned minket. Ugyanis hajhosszabbítás bármilyen típusú hajhoz lehetséges! Látogass el a Cri- Style Hajstúdióba, mi pedig a megfelelő póthaj és hajhosszabbítási technika segítségével megvalósítjuk álmaid tökéletes hajkoronáját!

Hajtípusok, a hajhosszabbítás mindenki számára lehetséges.

Hajtípusok, a hajhosszabbítás mindenki számára lehetséges.

 

 

 

  Kérdésed van?
Hívd a Cri- Style Hajstúdiót!
06-30-3436946
        Vedd fel Velünk  a kapcsolatot!
        Elérhetőségeink:

 

 

Share Button

Comments are closed.

Pinterest
Insagram

Facebook

YouTube