Keresés
Close this search box.

Mikro-Csomózás

Tartalomjegyzék

Hajhosszabbítás Mikro-Csomózással

A Cri-Style Hajstúdió egyik legnépszerűbb profilja nagyon sokáig a mikrocsomózással készített hajhosszabbítás illetve hajdúsítás volt. Nem véletlenül, hiszen az egyike a legkíméletesebb eljárásoknak. 

 

Szalonunkban hajcsomózást csak mikrotechnikával alkalmazunk!

A Mikro-csomózásról

Ezt a techniát fedőhajjal alkalmazva a Cri-Style Hajstúdió vezette be, azt megelőzően leginkább teljes fejen alkalmazták  “Telicsomózással”. 

A mikrocsomózással készült hajhosszabbítás alkalmával tincsenként helyezzük fel a tincsekre leválasztott saját hajra. A haj tövénél mikro-fonatokat készítünk a saját- valamint a póthajból leválasztott tincsek fonásával melyet pamut alapú gumis cérna csomózásával rögzítünk.

Az így kialakított tincseket sorokba rendezve rakjuk fel , ha több póthajat kell felraknunk, akkor több sorban rakhatjuk a tincseket, így teljesen természetes hatás érhető el.
Az így felrakott haj nem potyog, nem érzékeny a hőhatásokra, tengervízre, gyümölcssavas samponokra.

„Ízlések és pofonok” szokták mondani, de tapasztalatunk szerint a hagyományos durva nagy csomók nem tesznek jót sem a tulajdonos önbizalmának sem üzletünk hírnevének, ezért csomózást csak mikrotechnikával készítünk.

Mikro-Csomózás fedöhajjal

A mikrocsomózás alkalmazása történhet fedőhajjal (negyed-, fél- és 3/4 csomó) a természetes hatás érdekében:

Mikro-Csomózás fedöhaj nélkül

vagy fedőhaj nélkül (ez az úgynevezett teli-csomó) ha mindenhol rövid a saját haj, vagy ha a vadabb, vagányabb külső a cél.

Mikro-Csomózás hordási ideje

 A haj természetes növekedése miatt a mikrocsomók kb. 10-12 hét után „lenőnek” s bár a csomók még tartanak a póthajat újra kell rakni.

Javasolt hordási idő kb. 3 hónap (3-4 cm-es lenövés).

Póthaj leszedése, újrarakása

Leszedésnél, újrarakásnál a póthaj tincsek az illesztéshez használt gumiscérna elvágásával nagyon könnyen leszedhetők vegyszerek és hő nélkül így így a saját haj egyáltalán nem sérül. A póthaj azonnal felhasználható, újrarajkható. 

Póthaj minöség

Mikro-Csomózásnál a póthaj, nem igényel speciális előkészítést azonkívül, hogy a hajhosszabbítás végeredményét rontó rövid szálakat el kell távolítani. Ennél a technikánál tehát egyből a kipucolt copfból dolgozunk és csak méret szerint osztályozott, rövid szál mentes prémium minőségű, teljes kutikulával rendelkező hajakat alkalmazunk.

A Mikro-Csomózás előnyei:

    1. A mikrocsomózás az egyik legkíméletesebb hosszabbító eljárás amely a saját hajat egyáltalán nem roncsolja,
    2. A haj lebontása kíméletes, egyszerű, oldószermentes és gyors, teljesen vegyi anyag és hő-terhelés mentes.
    3. A mikrocsomózással készült illesztések nem érzékenyek a hőhatásokra, tengervízre, gyümölcssavas samponokra.
    4. A tincsek miatt a fejbőr természetes szellőzése biztosított,
    5. A haj AZONNAL és teljesen újrahasználható.

Póthaj felrakható mennyisége

 

A Mikro-Csomózással felrakható póthaj mennyisége széles skálán mozog. Egészen kis dúsításra alkalmas mennyiségtől kezdve a nagy mennyiségekig akár 3-400g póthaj is felrakható. Általában “1/4 csomót” 100 gramm póthaj alatt csinálunk, “1/2 csomót” 100-150 gramm-ig, 150 gramm felett pedig “3/4 csomót” alkalmazunk.

Tudtad?

Mikro-csomózásnál az illesztéseknél a mikro-fonatokban a saját haj nem törik meg, nincs visszahajtva, végig az eredeti irányban  marad, (tehát téves az a feltételezés, hogy a csomózás töri a hajat). Az egyik legkíméletesebb hajhosszabbítási módszer.

Hátránya, hogy -mint sok más tincses módszernél- a póthaj 1-2 cm-t rövidül az újrarakások alkalmával.

Rövid haj hajhosszabbítása

Nézd meg milyen egyszerű a póthaj leszedése!

Látogass el szalonunkba és valósítsd meg álmodat a mi segítségünkkel, legyen Neked is mesébe illö, hosszú hajkoronád!

KERESD A CRI-STYLE HAJSTÚDIÓT A
INSTAGRAM-ON IS!

FAQ

Kérdezz bármit!

A mikrocsomózás hajhosszabbítás ajánlott újrarakás ideje kb. 10-12 hét.

Mikrocsomózással 10-300 gramm póthaj is felrakható. (Természetesen ez egyén-függő is, mert mindíg figyelembe kell venni a saját haj egyedi jellemzőit is.)

Nem, a mikrocsomózás egyátalán nem roncsolja a saját hajat, sőt ez az egyik legkíméletesebb hajhosszabbítási eljárás.

Póthaj rendelés – fordulj hozzánk!
Cri- Style blog
cri-style

Tévhitek a hajhosszabbításról

Tévhitek a hajhosszabbításról Sokan még ma is ódzkodnak a hajhosszabbítástól, hajdúsítástól, legtöbbször azért, mert nem igazán ismerik, ezért a fejükben egy nagyon téves kép tud

Tovább olvasom »
Cri- Style blog
cri-style

Természetes hajhosszabbítás

Természetes hajhosszabbítás   Szikrázóan csillogó, lágyan elomló, dús, hosszan szétterülő hajkorona – nem is lehet elképzelni ennél tökéletesebb leírását az igazi, szemet gyönyörködtető nőiesség megtestesítésének.

Tovább olvasom »