Hajhosszabbítás Budapesten: szépülj velünk!

A hajhosszabbítás fajtái

A tökéletes nőiesség eléréséhez már az ősidők folyamán is hozzátartozott a hosszú, dús haj, mely királynői megjelenést adott a hölgyeknek.

Hajhosszabbítás fajtái

Hajhosszabbítás a Cri- Style Hajstúdióban

 

 

Nincs ez másként ma sem. Manapság már rengeteg módszer létezik, hogy elérjük a vágyott hajkoronát, köztük olyanok is, melyeket tartósan viselhetünk. Ezek közül van, amelyik jobb, van, amelyik kevésbé jó eredményt biztosít, és van, amelyik jobban, mások pedig kevésbé károsítják az eredeti hajunkat. A végeredmény nagyban függ a póthaj minőségétől: minél jobb minőségű és a saját hajhoz hasonló valódi emberi hajszálat tartalmaz, annál inkább természetes a hatása. A károsítás mértéke pedig attól függ, milyen technikával rögzítik a póthajat az eredetihez.

 

 

 

Vegyük sorra, melyek a hajhosszabbítás fő fajtái:

Hajhosszabbítás ragasztásos illesztéses technikákkal

Többféle hajhosszabbítási fajta tartozik ide melyek mindegyikénél ragasztót, vegyszert használnak az illesztések kialakításához. Ezek, bár szép végeredményt adhatnak, sajnos nem tesznek jót a saját hajunknak:

  1. ragasztócsíkos hajhosszabbítás: sok vékony póthajtincs van egymás mellé sorba illesztve, és ezeket a rajta levő ragasztócsíkkal lehet az eredeti hajhoz illeszteni. Ebből adódóan a ragasztó maga, illetve az azt eltávolító oldószer valamint (főleg) a ragasztó teljes eltávolítása, kifésülése is károsíthatja a hajat.
  2. hőillesztéses és keratinos hajhosszabbítás: melynek során a póthajat hőre lágyuló ragasztóval vagy keratinnal, magas hőmérsékleten “olvasztják” hozzá a hajunkhoz – bár az eredmény természetes lesz, talán nem kell külön részletezni ennek káros hatásait – nem elég, hogy a magas hőmérséklet tönkre teszi a hajat, ráadásul a leszedés, a ragasztó oldószeres és kifésüléses eltávolítása miatt rendkívül igénybe veszi a saját hajat és hosszú órákig is eltart. Itt meg kell jegyezzük, hogy a keratint, mint természetes, a haj anyagához hasonló hajbarát ragasztó anyagként definiálják. Felmerül azonban a kérdés: vajon akkor a keratin oldószere csak a ragasztóként használt keratint roncsolja vagy esetleg a hajszálakat is? További hátránya a ragasztásnak, hogy az illesztések érzékenyek a gyümölcssavas samponokra, balzsamokra és a hőre. (Elég ciki amikor a tengerparton a nap miatt hullani kezdenek a tincsek.)
  3. kristály keratinos hajhosszabbítás: melynek során a póthajat szintén magas hőmérsékleten, olyan anyaggal illesztik a saját hajhoz ami szilárdulás után megkeményedik és így a ragasztóanyag eltávolítása roppantással történik aminek a következményeképpen a ragasztó elvileg szétesik, így nem kell azt melegíteni. Sajnos ez a ragasztó a keménysége miatt meglehetősen kényelmetlen lehet pl. alvásnál, és tapasztalatunk szerint a kristály keratinnak nevezett ragasztó anyagok nagyon kis száma oldható szétroppantással ezért ezek leszedése sajnos hasonlóan káros hatással bír a saját hajra nézve mint a hagyományos ragasztásos eljárásoknál.
  4. ultrahangos hajhosszabbítás: melynek során a póthajat ultrahanggal megolvasztott ragasztó anyaggal ragasztják a saját hajhoz. Ennek előnye a hőillesztéshez illetve a keratinos hajhosszabbításhoz képest, hogy a felrakáshoz nem használnak nagy hőmérsékletet így a nagy hőterhelés nem jelentkezik, de sajnos a ragasztóanyag eltávolításához itt is oldószerre illetve a saját hajat rendkívül roncsoló kifésülésre van szükség.

Hajhosszabbítás vegyszerek és ragasztó nélkül:

Természetesen léteznek a fentieknél jóval hajkímélőbb módszerek is, ám ezek nem mindegyike nyújt kellően valós hatású végeredményt.

Kevésbé diszkrét módszerek:

  1. csatos póthaj: ilyenkor a sorokba fűzött póthajtincseket apró csatokkal pattintják az eredeti hajhoz, ami kíméletes módszer, bár a csatok megtörhetik a valódi hajat – emellett nehéz benne aludni, illetve könnyen kicsúszik, ha nem jól lett felrakva. Ezt a módszert inkább ideiglenes hajhosszabbításhoz javasoljuk.
  2. mikrogyűrűs hajhosszabbítás: a vékony tincseket egy gyűrűbe foglalják, melyen átbújtatnak egy eredeti hajtincset is, majd a gyűrűt összepattintják – hátránya, hogy sajnos ez is meg megtörheti a saját hajat, ráadásul a gyűrűk kilátszódhatnak, kényelmetlenek lehetnek és még fésülni, szárítani is nehéz valamint az illesztések érzékenyek a balzsamokra. Ennek a módszernek kevésbé ismert hátránya, hogy a gyűrűk belső anyaga fémből van -még ha műanyag borításúak is. Ez azért jelent gondot, mert a fodrásznál alkalmazott festékek, oxidáló szerek mindegyike erősen reagál a fémekkel érintkezve, ez a kémia reakció pedig káros hatással van a hajunkra, fejbőrünkre.
  3. hüvelyes vagy örökítő anyagos hajhosszabbítás: hasonlóan a gyűrűs módszerhez, a vékony tincseket egy gyűrűnél hosszabb hüvelybe foglalják, melyen átbújtatnak egy eredeti hajtincset is, majd a hüvelyt rámelegítik a hajra – hátrány, hogy a hüvelyek kilátszódhatnak, kényelmetlenek lehetnek és még fésülni, szárítani is nehéz, a hüvelyek belseje pedig nem tisztítható pl. az ott felgyűlő sampon maradéktól.

 

A legkíméletesebb módszerek:

Az egyik legrégebbi technika a varrás: nem véletlen, hogy manapság is töretlenül népszerű, hiszen tökéletesen kíméletes hajhosszabbítási eljárás melyhez nem szükséges semmilyen ragasztó anyag.

Stúdiónkban kétféle varrási módszert alkalmazunk:

  • vízszintes tartófonattal, amikor egy vékony eredeti hajból készült vízszintes tartófonathoz pamut alapanyagú fonallal rögzítjük a sorokba fűzött póthajat
  • vízszintes tartófonat nélkül, a még természetesebb, kényelmesebb végeredményért

Kattints ide, és tudj meg még többet arról, hogyan érjük el szalonunkban a tökéletes eredményt varrással!

Mikrotechnikás csomózás: melynek során a saját- és a póthaj tincseket nem gyűrűk, hanem pamut alapú gumis cérna csomózás segítségével illesztjük egymáshoz – a mikroméretű csomók segítségével rendkívül valódi hatás érhető el.

Olvasd el részletesen, miért a mikrotechnikás módszer stúdiónk egyik fő profilja!

Végül az egyik legtökéletesebb hajhosszabbítási módszer:

Az egyedülálló Splayweft hajhosszabbítási technológia, mely egyesíti a varrás és mikro-csomózás módszerek előnyeit!

Ismerd meg a Cri-Style Hajstúdió forradalmian új hajhosszabbítási módszerét, a Splayweft-et!

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. egy héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

BEJELENTKEZÉS A CRI- STYLE HAJSTÚDIÓBA:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A CRI- STYLE HAJSTUDIÓ CÍME:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

KERESD A CRI- STYLE HAJSTUDIÓT A FACEBOOK-ON IS!

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

TOVÁBBRA IS VÁRJUK RÉGI ÉS ÚJ VENDÉGEINKET!

Kérdésed van?
HÍVD A CRI- STYLE HAJSTÚDIÓT!
06-30-3436946
VAGY ÍRJ NEKÜNK!
KATT IDE!>>>>
 

 

Share Button

Comments are closed.

Pinterest
Insagram

Facebook

YouTube