Professzionális hajhosszabbítások prémium minőségű európai hajakból, garanciával. 06 30 343 69 46

info@cri-style.hu

27 november 2018

Comments

Off
 november 27, 2018
 Off
Category Cri- Style blog

A hajhosszabbítás fajtái

Az oldal tartalma:

 1. MIKRO-CSOMÓZÁS
 2. MIKRO-GYŰRŰS HAJHOSSZABBÍTÁS
 3. HÜVELYES HAJHOSSZABBÍTÁS
 4. CSATOS HAJHOSSZABBÍTÁS
 5. VARRÁS TARTÓFONATTAL
 6. VARRÁS TARTÓFONAT NÉLKÜL
 7. SPLAYWEFT
 8. TAPE-IN
 9. HŐILLESZTÉSES RAGASZTÁS
 10. KRISTÁLYKERATINOS RAGASZTÁS
 11. ULTRAHANGOS RAGASZTÁS

 
A hajhosszabbítás fajtái különbözőek. Az egyik különbség a módszerek között az, hogy a póthajat milyen anyagokkal és milyen módszerrel rögzítik. A másik, hogy a póthaj felhasználása milyen formában -tincsekben vagy sorokban, panelekben- történik. A módszerek között van, amelyik jobb, van, amelyik kevésbé jó eredményt biztosít, és van, amelyik jobban, mások pedig kevésbé károsítják az eredeti hajunkat. A károsítás mértéke pedig attól függ, milyen technikával és milyen anyagokkal rögzítik a póthajat az eredetihez. Alább megpróbáljuk felsorolni a manapság legtöbbet alkalmazott eljárásokat és összeszedni azok előnyeit és hátrányait. 
Vegyük hát sorra, melyek a hajhosszabbítás fő fajtái:

hajhosszabbítás módszerek

Hajhosszabbítás vegyszerek és ragasztó nélkül:

Tincses módszerek:

1. Mikro-csomózás:

melynek során a saját- és a póthaj tincsekből készített mikro-fonatok alkotják az illesztéseket melyeket pamut alapú gumis cérna csomózásával rögzítünk. A saját haj nincs visszahajtva az illesztések fonatában, végig egy irányban fut ezért a haj nem törik meg. Előnye, hogy a mikro-technika alkalmazásával kis méretűek az illesztések. A haj optimálisan osztható el ezért teljesen természetes hatású lesz a végeredmény. Nagy mennyiségű póthajat is fel lehet vele rakni. Semmilyen vegyszer, ragasztó nincs, ezért az illesztések oldásához nincs szükség oldószerre, fésülésre. Nincs semmilyen hőterhelés. A leszedés újrarakás kíméletes és gyors. A hajhosszabbítás fajtái közül talán a legkíméletesebb technika. Hátránya, hogy a póthaj újrarakásonként itt is 1-2 cm-t rövidülhet. Olvasd el részletesen, miért a mikro-csomózás stúdiónk egyik fő profilja!


2. Mikrogyűrűs hajhosszabbítás:

a vékony tincseket egy gyűrűbe foglalják, melyen átbújtatnak egy eredeti hajtincset is, majd a gyűrűt összepattintják. Hátránya, hogy sajnos ez is meg megtörheti a saját hajat. A gyűrűk kilátszódhatnak, kényelmetlenek lehetnek és még fésülni, szárítani is nehéz. Az illesztések érzékenyek a balzsamokra. Ennek a módszernek kevésbé ismert hátránya, hogy a gyűrűk belső anyaga fémből van -még ha műanyag borításúak is. Ez azért jelent gondot, mert a fodrásznál alkalmazott festékek, oxidáló szerek mindegyike erősen reagál a fémekkel érintkezve. Ez a kémia reakció pedig káros hatással van a hajunkra, fejbőrünkre. Sajnos, ezen az sem segít ha a a gyűrűk kívül is műanyag borításúak, mert felrakáskor a gyűrűk összenyomásakor a külső borítás sérül.


3. Hüvelyes vagy örökítő anyagos hajhosszabbítás:

hasonlóan a gyűrűs módszerhez, a vékony tincseket egy gyűrűnél hosszabb hüvelybe foglalják, melyen átbújtatnak egy eredeti hajtincset is, majd a hüvelyt rámelegítik a hajra. Hátránya, hogy a hüvelyek hosszúak és kilátszódhatnak, kényelmetlenek lehetnek és még fésülni, szárítani is nehéz, a hüvelyek belseje pedig nem tisztítható pl. az ott felgyűlő sampon maradéktól.

 

Sorba fűzött póthajas módszerek:

4. Csatos póthaj:

ilyenkor a sorokba fűzött póthajtincseket apró csatokkal pattintják az eredeti hajhoz, ami kíméletes módszer, bár a csatok megtörhetik a valódi hajat. Előnye, hogy gyors felrakást tesz lehetővé és akár otthon is el lehet végezni a felrakást. Hátránya, hogy könnyen kicsúszik, nem biztosít biztos tartást. Ezt a módszert inkább ideiglenes hajhosszabbításhoz javasoljuk. A leggyorsabb csatos hajhosszabbításról itt olvashatsz: Instant haj a Cri-Style Hajstúdiótól…

5. Varrás, hajfelvarrás vízszintes tartó fonattal:

amikor a saját hajból készült vékony vízszintes tartófonathoz pamut alapanyagú fonallal rögzítjük a sorokba fűzött póthajat. Az egyik legrégebbi hajhosszabbító technika, nem véletlen, hogy manapság is töretlenül népszerű, hiszen tökéletesen kíméletes hajhosszabbítási eljárás melyhez nem szükséges semmilyen ragasztó anyag vagy vegyszer. A varrásos technikákról bővebben itt olvashatsz: Hajfelvarrás a Cri-Style-ban…

6. Varrás, hajfelvarrás vízszintes tartófonat nélkül:

amikor a saját hajból készült függőleges leválasztásokhoz, passzékhoz pamut alapanyagú fonallal rögzítjük a sorokba fűzött póthajat természetesebb, kényelmesebb végeredményért

7. SplayWeft:

amikor a saját hajból készült függőleges leválasztásokhoz, passzékhoz pamut alapanyagú fonallal rögzítjük a sorokba, panelekbe fűzött, kifejezetten ehhez a technikához különlegesen előkészített póthajat. További előnye a varrásos technikákra jellemző előnyök mellett, hogy a különleges előkészítés miatt még laposabb, természetesebb és kényelmesebb a végeredmény. A haj könnyebben copfozható.

Ismerd meg a Cri-Style Hajstúdió forradalmian új hajhosszabbítási módszerét, a Splayweft-et!

 

Hajhosszabbítás ragasztásos illesztéses technikákkal

A többféle hajhosszabbítás fajtái közül azok tartoznak ide melyeknél ragasztót, vegyszert használnak az illesztések kialakításához. Ezek, bár szép végeredményt adhatnak, sajnos nem tesznek jót a saját hajunknak:

8. Tape-in vagy ragasztócsíkos hajhosszabbítás:

a póthaj keskeny sorokban, panelekben kerül felhasználásra, melyeket a rajtuk levő ragasztócsíkkal lehet az eredeti hajhoz illeszteni. Előnye, hogy nagyon lapos, szinte teljesen észrevehetetlen a póthaj illesztése. Hátránya, hogy a ragasztó anyag vegyszer, bár tapasztalatunk szerint a leszedésnél a ragasztó oldása és eltávolítása meglehetősen könnyen, kíméletesen kivitelezhető. Bővebben de kattintva olvashatsz: a Tape-in hajhosszabbításról.                                

9. Hőillesztéses és keratinos ragasztás:

melynek során a tincsekben előkészített póthajat hőre lágyuló ragasztóval vagy keratinnal, magas hőmérsékleten “olvasztják” hozzá a hajunkhoz. Előnye, hogy természetes hatás érhető el a póthaj megfelelő eloszlatásával és az illesztések kicsik lehetnek. Hátránya, hogy az illesztések érzékenyek a gyümölcssavas samponokra, balzsamokra és a hőre. (Elég ciki amikor a tengerparton a nap miatt hullani kezdenek a tincsek.) További hátránya, hogy a magas hőmérséklet tönkre teszi a hajat. A leszedés, a ragasztó oldószeres és kifésüléses eltávolítása miatt rendkívül igénybe veszi a saját hajat és hosszú órákig is eltart. A póthaj újrarakásonként ennél a technikánál is rövidül.

10. Kristály keratinos ragasztás:

melynek során a póthajat hasonlóan a hőillesztéshez, szintén magas hőmérsékleten, olyan anyaggal illesztik a saját hajhoz ami szilárdulás után megkeményedik és így a ragasztóanyag eltávolítása roppantással történik aminek a következményeképpen a ragasztó elvileg szétesik, így nem kell azt melegíteni. Ennek a módszernek az előnye éppen ez lenne. Sajnos ez a ragasztó a keménysége miatt meglehetősen kényelmetlen lehet pl. alvásnál, és tapasztalatunk szerint a kristály keratinnak nevezett ragasztó anyagok nagyon kis száma oldható szétroppantással. Éppen ezért ezek leszedése sajnos hasonlóan káros hatással bír a saját hajra nézve mint a hagyományos ragasztásos eljárásoknál. A póthaj rövidülése újrarakásonként sajnos itt is jelentkezik.

11. Ultrahangos ragasztás:

melynek során a póthajat ultrahanggal megolvasztott ragasztó anyaggal ragasztják a saját hajhoz. Ennek előnye a hőillesztéshez illetve a keratinos hajhosszabbításhoz képest, hogy a felrakáshoz nem használnak nagy hőmérsékletet. A nagy hőterhelés így nem jelentkezik. Hátránya, hogy sajnos a ragasztóanyag eltávolításához itt is oldószerre illetve a saját hajat rendkívül roncsoló kifésülésre van szükség és persze a haj rövidülése újrarakásonként.

 
A Cri-Style Hajstúdióban nem használunk semmilyen ragasztásos, vegyszeres hajhosszabbítási technikát sem olyat aminél az illesztések fémet tartalmaznak mert célunk, hogy a vendégeink haja ne sérüljön és a lehető legegészségesebb lehessen.

Munkáinkat telefonos vagy személyes bejelentkezés alapján végezzük!

(Kérünk számíts rá, hogy általában -az átlagos telítettség miatt- bejelentkezésedtől számított kb. egy héttel későbbi időpontot tudunk biztosítani.)

BEJELENTKEZÉS A CRI- STYLE HAJSTÚDIÓBA:

06 30 3436946

(Hívd a Cri- Style Hajstúdiót! Katt a telefonszámra!)

A CRI-STYLE HAJSTUDIÓ CÍME:

1214 Budapest, Erdősor u. 30-32.

KERESD A CRI- STYLE HAJSTUDIÓT A FACEBOOK-ON IS!

www.facebook.com/cristyle.hajhosszabbitas

Reméljük honlapunkon minden információt megtalálsz amit keresel, de ha bármilyen további kérdésed van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérünk keress minket telefonon, személyesen vagy az egyéb elérhetőségeinken!

TOVÁBBRA IS VÁRJUK RÉGI ÉS ÚJ VENDÉGEINKET!

Kérdésed van?
HÍVD A CRI- STYLE HAJSTÚDIÓT!
06-30-3436946
VAGY ÍRJ NEKÜNK!
KATT IDE!>>>>
 

 

Share Button

Comments are closed.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On Youtube